Τρίτη, Νοεμβρίου 28

To Helikon φεύγει με 500 εκατ. στην τσέπη Οι διαχειριστές κεφαλαίων του fund Helikon έκαναν διάνα σε ό,τι επένδυσαν στη χώρα μας. Να τους ευνόησε η τύχη, η διορατικότητά τους ή κάτι άλλο;


Μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο success story στην ελληνική οικονομία. Ο λόγος για τον fund Helikon, το οποίο απ’ ό,τι διαβάζουμε στην οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr ετοιμάζεται σιγά σιγά να την κάνει από την Ελλάδα με τρελές υπεραξίες.
Η συνολική αξία των..επενδεδυμένων θέσεων του Helikon φτάνει το 1 δισ. ευρώ και οι αποδόσεις που διασφαλίζει τα τελευταία 4 με 5 χρόνια στην Ελλάδα αγγίζουν το εξωφρενικό ποσό των 500 εκατ. ευρώ.
Για την ιστορία, πρόκειται για ένα ιταλικό fund με έδρα το Μιλάνο, το οποίο έχει μια σύντομη διαδρομή. Fast track που λέμε.
Ιδρύθηκε το 2019, λίγο μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την πρώτη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσα σε σύντομη περίοδο κατάφερε τόσα πολλά πράγματα.

Μπράβο τους!

 https://taxalia.blogspot.com/2023/11/to-helikon-500-fund-helikon.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .