Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΜΟΧΘΗΡΙΑ...ΒΙΝΤΕΟ
Ο Τόνι Μπλερ είναι ένας πολυεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με βεβαρημένο ιστορικό ότι εξαπάτησε με ψεύδη και έχει γι αυτό καταδικαστεί ερήμην ως εγκληματίας πολέμου .
Το όνομά του βρέθηκε επίσης στα Pandora Papers το 2021. Παρ' όλα αυτά, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η Βασίλισσα ανακοίνωσε ότι στον Μπλερ θα απονεμηθεί το ανώτερο αξίωμα του ιππότη . Τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να αναστήσει και να πουλήσει τις ψηφιακές του ταυτότητες.
Τον Φεβρουάριο του 2023, πρώην ηγέτες του Εργατικού και του Συντηρητικού Κόμματος, ο Τόνι Μπλερ και ο Γουίλιαμ Χέιγκ, ζήτησαν την ανάπτυξη της ψηφιακής ταυτοποίησης ("ID") ως μέρος μιας "θεμελιώδης αναμόρφωσης του κράτους γύρω από την τεχνολογία".
Σε μια κοινή έκθεση που δημοσίευσαν οι δύο πρώην ηγέτες του κόμματος με τίτλο « Ένας νέος εθνικός σκοπός: η καινοτομία μπορεί να τροφοδοτήσει το μέλλον της Βρετανίας » , ζήτησαν επίσης την επιτάχυνση της εφαρμογής ενός ενιαίου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας για όλους τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη μορφή ενός ψηφιακού πορτοφολιού στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από μια προσωπική συσκευή.
Η έκθεση αναφέρει ότι «αντί να δημιουργήσει μια αγορά παρόχων του ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση των διαπιστευτηρίων ταυτότητας πολιτών που εκδίδονται από την κυβέρνηση, η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέχει ένα ασφαλές, ιδιωτικό, αποκεντρωμένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων».
Ωστόσο, οι ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούν να απαλλάξουν τον έλεγχο του συστήματος από τα χέρια της κυβέρνησης και να θέσουν το σύστημα υπό τον έλεγχό τους. Η Katherine Holden δήλωσε : «Αντί να επιβαρύνουμε επιπλέον την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός συστήματος ψηφιακής ταυτότητας, είναι σημαντικό να στηριζόμαστε στη βαθιά ριζωμένη τεχνογνωσία και στις λύσεις αιχμής που υπάρχουν ήδη στην αγορά ψηφιακής ταυτότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η βιομηχανία έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη ισχυρών τεχνολογικών λύσεων». Ο Χόλντεν είναι ο επικεφαλής του Data Analytics, της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής ταυτότητας για το techUK , «την εμπορική ένωση τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου» με σχεδόν 1.000 μέλη .
Το αν είναι η κυβέρνηση που έχει πρόσβαση και έλεγχο σε όλα τα δεδομένα μας –και επομένως τι μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε– ή αν είναι ιδιωτικές εταιρείες, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Με την παγκόσμια ώθηση για συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο – Έλεγχος του μεγάλου κράτους.
Για ένα καλό παράδειγμα αυτής της συγχώνευσης ιδιωτικών και δημοσίων συμφερόντων, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από το μέλος της Fabian Society, Tony Blair. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας εντάχθηκε στο Ίδρυμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ («WEF») το 2007, την ίδια χρονιά που έληξε η θέση του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παρόλο που ο ιστότοπος του WEF δεν αναφέρει πλέον τον Μπλερ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τον Ιανουάριο του 2023 ο Guardian ανέφερε ότι ενώ μια ανώνυμη ομάδα σχεδίαζε να εκδιώξει τον Κλάους Σβάμπ από τον επικεφαλής του WEF, ο Μπλερ ήταν μια από τις κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες που συνδέονταν με την ανάληψη του Σβάμπ. ρόλος.
Ίδρυσε επίσης το Ινστιτούτο Tony Blair για την Παγκόσμια Αλλαγή, με ομάδες σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο , που εργάζονται για να «υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις». Το Ινστιτούτο Μπλερ είναι συνεργάτης του WEF . Η περιγραφή για το ινστιτούτο στον ιστότοπο του WEF αναφέρει : «Συνεργάζεται με πολιτικούς ηγέτες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τη στρατηγική, την πολιτική και την παράδοση – με την τεχνολογία ως παράγοντα ικανοποίησης και των τριών».
Η ψηφιακή ταυτότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Μπλερ προσπάθησε να το εισαγάγει κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, αλλά μπλόκαρε από το κοινοβούλιο. Όπως ήταν τότε, εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενο σήμερα. Οι επικριτές του ανησυχούν ότι θα αντιπροσώπευε παραβίαση των πολιτικών ελευθεριών, μια επιθετική εισβολή από το Μεγάλο Κράτος.
Η Silkie Carlo, διευθύντρια της ομάδας εκστρατειών Big Brother Watch , είπε ότι το «διευρυμένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας» που πρότεινε το ζευγάρι «θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στο απόρρητο που έχουν δει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Ο Sir Tony και ο Lord Hague έχουν απόλυτο δίκιο σχετικά με την ανάγκη να αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο ηγετικό ρόλο στην τεχνολογική καινοτομία, αλλά αυτό σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, όχι αναβίωση αποτυχημένων προτάσεων για ένα διεισδυτικό μαζικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και μια κατάσταση βάσης δεδομένων», είπε ο Carlo . .
Για να μην αποθαρρύνεται από την κοινή γνώμη ή την αντίσταση στη μαζική παρακολούθηση και έλεγχο, τον Ιούνιο το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Αλλαγή του Μπλερ δημοσίευσε μια δεύτερη έκθεση: « The Great Enabler: Transforming the Future of Britain's Public Services Through Digital Identity ». Η αναφορά προαναγγέλλει το ψηφιακό αναγνωριστικό ως το «μεγάλο εργαλείο»:
«Είναι ο μεγάλος παράγοντας της σύγχρονης διακυβέρνησης και ήταν στην εμβέλεια των ηγετών για αρκετό καιρό, αλλά μέχρι τώρα η πολιτική στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της».
Στη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Μπλερ είπε στο Metro.co.uk : «Το αναγνωριστικό είναι ένα απλό αναγνωριστικό στο τηλέφωνό σας, στο οποίο έχετε πρόσβαση με βιομετρικά στοιχεία».
Και, ως άλλο σημείο πώλησης, ο Μπλερ είπε ότι μια ενιαία ψηφιακή ταυτότητα στο smartphone μας θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό της πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες.
Για όσους καταλαβαίνουν πού οδηγούν όλα αυτά, τα σχόλια του Μπλερ δεν πουλάνε πόντους – είναι απειλές για τις ελευθερίες μας και, εν τέλει, την επιβίωσή μας.
Ο Μπλερ διαδίδει προπαγάνδα ψηφιακών ταυτοτήτων σε όλο τον κόσμο
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης , ο Νοτιοαφρικανός πολιτικός αναλυτής Rob Duigan είπε ότι ο Μπλερ διευθύνει τη δημόσια διοίκηση σε περισσότερες από δώδεκα αφρικανικές χώρες.
«Η σύζυγός του έχει κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τους εγκληματίες πολέμου στη Ρουάντα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας υπηρεσίας διευθύνεται και η ατζέντα τους ορίζεται από τον Τόνι Μπλερ.
Έχετε αυτή την πολύ περίεργη κατάσταση όπου έχετε μια αριστερή, κυρίως λευκή οργάνωση [την Fabian Society] που διοικεί ένα είδος αποικιακού συστήματος διακυβέρνησης σε όλη την περισσότερη Αφρική», είπε.
Ένα άρθρο « Τι κάνει ο Τόνι Μπλερ στην Αφρική; που δημοσιεύτηκε από το The Voice κατέληξε: «Ο Τόνι Μπλερ είναι καθ' οδόν για να γίνει ο νέος βασιλιάς της Αφρικής και πιθανώς να συγκεντρώσει πλούτη στη διαδικασία».
Ένα από τα πράγματα που ο Μπλερ θέλει να αγκαλιάσουν τα φτωχότερα έθνη είναι οι ψηφιακές ταυτότητες. Ο τρόπος με τον οποίο τα ψηφιακά αναγνωριστικά θα τροφοδοτήσουν και θα στεγάσουν όσους τα χρειάζονται περισσότερο δεν αναφέρεται ποτέ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπλερ, η υιοθέτηση της τεχνολογίας θα βοηθήσει την υγεία και την εκπαίδευση – πιθανότατα επειδή χωρίς αυτήν, η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες θα περιοριστεί.
Η εμβληματική διάσκεψη της Ινδίας για τη γεωπολιτική και τη γεωστρατηγική, Raisina Dialogue , πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου. Οι περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες περιελάμβαναν εκπροσώπους από περισσότερες από 100 χώρες . Ένας από αυτούς τους συμμετέχοντες ήταν ο Τόνι Μπλερ.
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε πάνελ, ο περιζήτητος Αφρικανός βασιλιάς και ο πολυεκατομμυριούχος Μπλερ έλεγε γιατί οι ψηφιακές ταυτότητες ωφελούν τους φτωχούς.
Αμέσως αφότου παραδέχτηκε ότι δεν καταλάβαινε τίποτα για τα κρυπτονομίσματα, ακόμη και αφού έλαβε συμβουλές από τον γιο του λίγο πριν από την ομιλία του σε ένα συνέδριο σχετικά με αυτό, ο Μπλερ είπε: «Η επανάσταση της τεχνολογίας είναι κεντρική και είναι ένα από τα τους λόγους για τους οποίους η Ινδία τα πήγε τόσο καλά τα τελευταία χρόνια».
Ο τεχνολογικά προηγμένος {σαρκασμός} Μπλερ είπε στη συνέχεια: «Ο Πρωθυπουργός Μόντι κατάλαβε τη σημασία της [τεχνολογικής επανάστασης] και του προγράμματος ψηφιακής σας ταυτότητας, νομίζω. Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα.
«Συνεχίζω να λέω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εάν θέλετε να δείτε ένα παράδειγμα μεταρρύθμισης που οδηγεί σε πραγματικά αποτελέσματα και δείχνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να εργαστεί για τους ανθρώπους, δείτε το πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας της Ινδίας. Ήταν μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση.
«Εκεί, παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να βοηθήσετε μερικές από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο σήμερα… [μπλα μπλα μπλα]»
ORF: Αναταραχή, Ιδιοσυγκρασία και Εγκράτεια: Ηγεσία στην Εποχή της Αβεβαιότητας, 3 Μαρτίου 2023 (39 λεπτά)
Πώς είναι τεχνολογικά ανίκανος ο Μπλερ τόσο σίγουρος ότι οι ψηφιακές του ταυτότητες μπορούν να «σώσουν τους φτωχούς»;
Ίσως, παρόλο που απέτυχε να βοηθήσει τον πατέρα του να κατανοήσει τα κρυπτονομίσματα, ο γιος του Μπλερ του έδωσε μερικές συμβουλές της τελευταίας στιγμής για την τεχνολογική επανάσταση της Ινδίας και πώς οι ψηφιακές ταυτότητες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα 1,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε φτωχές συνθήκες και άθλιες συνθήκες .
http://oimos-athina.blogspot.com/2023/11/blog-post_85.html