Κυριακή, Δεκεμβρίου 3

13 χρόνια «δημοκρατία»!

13 χρόνια  «δημοκρατία»!

Η εφημερίδα μας έχει γενέθλια. Κλείνει 13 χρόνια προσφοράς στον λαό, στο έθνος, στην πατρίδα, στου Χριστού την πίστη την αγία. Σύμμαχοί μας οι αναγνώστες και μοναδικό όπλο μας η δημοσιοποίηση της αλήθειας, έπειτα από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα. Έμπνευσή μας η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας, οι αρετές και οι αξίες μας. 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2010, όταν άρχιζε το συναρπαστικό και πολυκύμαντο ταξίδι της εφημερίδας μας, είχε μόλις αρχίσει να σαρώνει την κοινωνία το κύμα των μνημονιακών περικοπών, που ήρθαν ως αποτέλεσμα της εκδικητικής πολιτικής των Γερμανών και των λοιπών πιστωτών σε βάρος της Ελλάδας. Η απόφαση της ιδρυτικής ομάδας της εφημερίδας να υλοποιήσει το σχέδιο για την κυκλοφορία της «δημοκρατίας» χαρακτηρίστηκε υπερφίαλη, «τρελή». Κι όμως, η φιλοδοξία να δημιουργηθεί μια εφημερίδα αληθινά ανεξάρτητη και προσηλωμένη στις παραδοσιακές αξίες του έθνους έλαβε σάρκα και οστά, στέριωσε, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία – κι αυτή η επιτυχία φαίνεται από την ισχύ των εχθρών της «δημοκρατίας», των προσώπων και των κύκλων συμφερόντων που θέλουν να μας φιμώσουν, να οδηγήσουν τον εκδότη και τους δημοσιογράφους στη φυλακή, να σβήσουν κάθε ίχνος από τα πεπραγμένα τους. Στράφηκε εναντίον μας ο εκλεγμένος τύραννος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κώστας Σημίτης, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Novartis, που, αντί να κοιταχτούν στον καθρέφτη, είχαν το θράσος να μας αποκαλέσουν «συμμορία», ένα σωρό λαμόγια, πρόσωπα με «σκοτεινές» δραστηριότητες, διαπλεκόμενοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, εγκληματίες του λευκού κολάρου και λοιποί «συγγενείς». 

Δεν καμφθήκαμε. Όσο ο Θεός μάς επιτρέπει και οι αναγνώστες επιμένουν να μας στηρίζουν, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη, αξιοπρεπή, για δημοσιογραφία αδέσμευτη και για κοινωνία ισχυρή. 

Και αυτό που γράφαμε στο πρώτο φύλλο μας, στη διακήρυξη αρχών της «δημοκρατίας», ισχύει ακόμα κατά γράμμα:

«Υποσχόμαστε ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας (ό,τι και αν συμβεί) ούτε για πρόσωπα ούτε για πράξεις. Πιστεύουμε και το εννοούμε ότι το ΝΟΜΙΜΟ επιβάλλεται ασυζητητί να είναι και ΗΘΙΚΟ! Για να εξηγούμαστε…».

Είθε τα 13 χρόνια της «δημοκρατίας» να γίνουν 103 και οι συντελεστές και οι αναγνώστες της εφημερίδας μας να τα γιορτάσουν υπό πολύ καλύτερες συνθήκες από τις τωρινές…

(Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία του Σαββάτου»)

 https://www.antinews.gr/46854/antimedia/13-chronia-dimokratia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .