Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος

Απορρίφθηκε το αίτημά του να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Στην φυλακή οδηγείται ο 18χρονος για την επίθεση με φωτοβολίδα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού. Ο δράστης πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας στον Πειραιά στις 11 π.μ. το πρωί της Πέμπτης (14/12) προκειμένου να απολογηθεί μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 18χρονος φέρεται να ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε καθώς δεν είναι μάρτυρας αλλά κατηγορούμενος. Έπειτα από περισσότερες από 5 ώρες ο κατηγορούμενος εξήλθε από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά γύρω στις 17:20.

Δεν κατονόμασε αυτόν που του έδωσε την φωτοβολίδα – «Έφυγε ακόμη μια από κάποιον που βρισκόταν δεξιά μου»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός υποστήριξε κατά την απολογία του πως έριξε τη φωτοβολίδα σε απόσταση 70 μέτρων. Ο νεαρός χούλιγκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού, επικαλούμενος την απόσταση.

Συγκεκριμένα, είπε στην ανακρίτρια πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.


Παράλληλα, είπε ότι ταυτόχρονα έφυγε και μια άλλη φωτοβολίδα από κάποιον ο οποίος ήταν ακριβώς δεξιά του. Ο 18χρονος ζήτησε επίσης συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του για όσα συνέβησαν ενώ εύχεται να πάει καλά στην υγεία του.

Τι είπε ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας

Σε δηλώσεις του στις κάμερες ο δικηγόρος του 18χρονου Απόστολος Λύτρας είπε: «Έπειτα από την απολογία του διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν. Είπε ότι πήγε στον αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι θα γίνουν επεισόδια. Έπειτα άνοιξε η πόρτα βγήκαν πολλά άτομα από τον σύνδεσμο και βγήκε και αυτός. Ένα άτομο του έδωσε την φωτοβολίδα. Δεν τον κατονόμασε. Είπε ότι φόραγε full face και δεν τον γνωρίζει. Βρέθηκε σε απόσταση 70 μέτρων από τον αστυνομικό. Πρόθεσή του ήταν να πετάξει την φωτοβολίδα ψηλά. Ωστόσο, η φωτοβολίδα τράβηξε το χέρι του κάτω. Είπε επίσης πως ταυτόχρονα κάποιος έριξε και ακόμη μια φωτοβολίδα προς το μέρος των αστυνομικών. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως δεν ήταν πρόθεσή του να βλάψει κάποιον».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .