Τρίτη, Δεκεμβρίου 5

Νέα Αριστερά: Γιατί τα αποκαλυπτήρια… δεν πήγαν και τόσο καλά – Τα 4 γεγονότα

Νέα Αριστερά, νέο κόμμα, νέο λογότυπο αλλά αυτά τα 4 γεγονότα «έκλεψαν» την παράσταση

Η Νέα Αριστερά μας συστήθηκε και επίσημα χθες, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέτη Πέρκα, η Νέα Αριστερά είχε χθες τα αποκαλυπτήρια της, ωστόσο 4 είναι οι βασικοί λόγοι που αυτό το νέο ξεκίνημα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

1.  Το λογότυπο του νέου κόμματος αντί να προσθέσει λάμψη φαίνεται πως επισκίασε το εγχείρημα. Έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους και σχολιάστηκε κυρίως αρνητικά.

Χαρακτηριστικά είναι τα εκατοντάδες σχόλια που τονίζουν πως το λογότυπο της Νέας Αριστεράς θυμίζει έντονα γνωστό λογότυπο ή το σήμα εταιρείας στην Ινδονησία.2. Αυτό που θα απασχόλησε σίγουρα τους 11 της Νέας Αριστεράς ήταν η παρέμβαση που έγινε νωρίτερα από Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια ανάρτηση που συζητήθηκε αρκετά σημείωσε:

«Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες» και συμπλήρωσε ότι «οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές».

3. Πριν τα αποκαλυπτήρια, είχε προηγηθεί η ψηφοφορία για τα κόκκινα δάνεια στην Βουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και οι «11» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς  δεν καταψήφισαν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των servicers.

Μια πολιτική στάση που προκάλεσε αντιδράσεις και έφερε την πρώτη κοινοβουλευτική αψιμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς.

4. Την ίδια στιγμή που η Νέα Αριστερά αποκάλυπτε το όνομα, το λογότυπο και τις προθέσεις της, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδινε τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA δίνοντας τη δική του απάντηση για τους «απέναντι».

«Έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τι έχει συμβεί» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση των στελεχών και τον νέο φορέα των «11», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που σε μεγάλο βαθμό αισθάνεται αγχωμένος με αυτά τα οποία γίνονται και είναι η μόνη μου προτεραιότητα να το πετύχουμε αυτό με ένα κόμμα ευρύ αλλά συγχρόνως και πάρα πολύ αξιοκρατικό».

Ας είμαστε ειλικρινείς. Περάσαμε μία διάσπαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο που έχει βρεθεί εδώ και πολύ καιρό. Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα, αλλά κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε, ανανεωνόμαστε. θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση.… Εμφάνιση περισσότερων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .