Κυριακή, Δεκεμβρίου 3

Βασιλιάς Κάρολος: Ο ίδιος δεν πήρε θέση για τα Γλυπτά… μήπως πήρε η γραβάτα του;

Για «σκληρό άδειασμα Σούνακ» κάνουν λόγο τα ελληνικά ΜΜΕ.

Τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα φέρεται να «άδειασε» ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς φρόντισε να συναντηθεί μαζί του φορώντας μια γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι για την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28, είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ. Και μπορεί να μην έκανε κανένας ξεκάθαρη δήλωση αλλά η φερόμενη «κίνηση-ματ» του Καρόλου με αυτή του την ενδυματολογική επιλογή, έλαβε χώρα μόλις ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μπορεί λοιπόν ο Κάρολος να μην πήρε θέση ενώπιον του Σούνακ για το ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα, η γραβάτα του όμως ήταν μια εικόνα-χίλιες λέξεις, καθώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ή τουλάχιστον, αυτό είναι το μήνυμα σύμφωνα με πολλά ελληνικά ΜΜΕ.

Και κανείς δε θα διαφωνήσει πως έτσι μπορεί να είναι. Απλώς βρήκαμε διασκεδαστικούς τους πηχιαίους τίτλους που το κατέστησαν «βέβαιο».

Ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της βεβαιότητας, ήταν και ο τρόπος που το παρουσίασαν τα κανάλια.


https://www.koutipandoras.gr/article/vasilias-karolos-o-idios-den-pire-thesi-gia-ta-glypta-mipos-pire-i-gravata-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .