Σάββατο, Δεκεμβρίου 2

Συνεχίζει να μειώνεται ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο

Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη-Οικιακό εξοπλισμό (13,2%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,7%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη

εμπόριο

Μείωση 3,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, με την εικόνα του τζίρου να είναι μεικτή στα επιμέρους καταστήματα.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη-Οικιακό εξοπλισμό (13,2%), Καύσιμα και λιπαντικά

αυτοκινήτων (6,7%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (6,5%) και Φαρμακευτικά-Καλλυντικά (5,5%). Αντίθετα, αυξήθηκαν σε: Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό (5,3%), Ένδυση- Υπόδηση (3,3%), Πολυκαταστήματα (2,2%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1.9%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 3,3% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023 σημείωσε μείωση 7,3%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,8% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,3% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023 σημείωσε μείωση 2,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,1% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023..zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .