Σάββατο, Δεκεμβρίου 30

Ζήτω ο «Κόκκινος Στρατός»… αλλά;

Διαβάζω στη στήλη «Εντός και Εκτός» της «Καθημερινής»: «Το ξαναγράψιμο της ιστορίας δεν θα περάσει! Ζήτω η τιτάνια συμβολή στην ανθρωπότητα του Κόκκινου Στρατού».

Αυτά ανακοίνωσε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Αφορμή ήταν η μετακίνηση του

μνημείου του σοβιετικού στρατού από το κέντρο της Σόφιας της Βουλγαρίας σε κάποιο μουσείο σοσιαλιστικής τέχνης (ό,τι κι αν είναι αυτό).

Τι να πρωτοθαυμάσει κανένας; Τίποτα. Απλώς να οικτίρει τα απολιθώματα. Με την ευκαιρία, να τους ρωτήσω. Τους λέει κάτι η 15η Δεκεμβρίου 1937; Μάλλον ναι, αλλά το κάνουν γαργάρα. Να τους το θυμίσουμε.

Τότε ο Στάλιν διέταξε τη δίωξη, μεταξύ άλλων, και των Ελλήνων που βρίσκονταν σε εδάφη της «μακαρίτισσας» ΕΣΣΔ. Τότε συνολικά περίπου 38.000 Έλληνες χάθηκαν στα Γκουλάγκ (τόποι αναψυχής σοβιετικής εμπνεύσεως…) της Σιβηρίας, αφού κατηγορήθηκαν για… κατασκοπεία. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μέχρι το 1949, οπότε συνεχίστηκαν οι… παραθερισμοί, μέσα στο πλαίσιο του κοινωνικού τουρισμού, της μάνας Σοβιετικής Ενωσης, χωρίς ποτέ να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των παραθερισάντων…

Αυτό δεν το θυμήθηκε το ΚΚΕ, να εκδώσει κάποια ανακοίνωση; Μπορεί να το κάνει και τώρα που του το θυμίσαμε. Πώς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .