Δευτέρα, Δεκεμβρίου 25

Μ' αυτά και με τ' άλλα φτάσαμε και πάλι στα Χριστούγέννα.

Χριστούγεννα και πάλι... 

Τί διαφορά όμως πέρσι από φέτος, κάθε χρόνο και χειρότερα! Η ακρίβεια χτύπησε κόκκινο, ανατιμήσεις συνεχόμενες παντού, στα τρόφιμα σε είδη πρώτης ανάγκης, ο κόσμος παραμιλά πως να κάνει γιορτές. Το Χριστουγενιατικο τραπέζι θα κοστίσει πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρυσι.


Και πάλι λαμπιόνια σε δρόμους, σε μπαλκόνια, και πάλι στολίδια, πολύχρωμες βιτρίνες, υπέροχα γλυκά.

 Ψεύτικη χαρούμενη ατμόσφαιρα,  με κονσέρβα κέφι τηλεοπτικής παραγωγής και ευχές. Πολλές ευχές, χαρούμενες,  τετριμμένες και κοινότοπες στο πνεύμα των ημερών, σε μια κοινωνία που μαστιγώνεται και καταρρέει από κάθε άποψη εδώ και χρόνια. «Χρόνια πολλά, καλές γιορτές, ευτυχές το νέον έτος, πρώτα απ’ όλα υγεία». Ευχές κούφιες που όλοι ξέρουν ότι ανεκπλήρωτες θα μείνουν και την καινούργια χρονιά που έρχεται.

Οι πόλεις φωτισμένες , πασπαλισμένες με γιορταστικό πνεύμα. Σα χιονισμένες χωματερές. Από πάνω λευκή μαγεία, λευκό χαλί κι από κάτω μαύρο χάλι.

Χρόνια πολλά, μόνο που το μέλλον είναι αβέβαιο για το καθένα από μας.Δεν ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν, η μέση Ανατολή φλέγεται, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και καουμπόηδες, τσάροι και σουλτάνοι μαζί με νέους σταυροφόρους μοιράζουν φιλέτα στην ανατολή, χρησιμοποιώντας φανατισμούς και δογματισμούς εποχών παλιών αλλά όχι ξεχασμένων. Ο Θεός να μας προστατέψει.

Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχές το νέο έτος ….

Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .