Παρασκευή, Δεκεμβρίου 1

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η ακρίβεια συνεχίζει να αδειάζει το πορτοφόλι των ελληνικών νοικοκυριών, καθώς τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα συνεχίζουν να ακριβαίνουν. Μέσα σε αυτή την κατάσταση οι έλληνες σκέφτονται να βάλουν «κόφτη» και στην αγορά τροφίμων.

Τα νοικοκυριά έχουν ήδη κόψει έξοδα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς.

Στο «τραπέζι» έπεσε και η μεταρρύθμιση που μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες διεύρυνσης της πρωτοβουλίας για προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής που ήδη προσεγγίζουν τα 1.000.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εντείνει τον πόλεμο κατά του «πληθωρισμού της απληστίας» βάζοντας στο στόχαστρο τις πολυεθνικές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να σφίξει περισσότερο τα λουριά έχοντας δώσει εντολή στην αρμόδια Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για αυστηρούς ελέγχους σχετικά με τη διατήρηση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων.

Κόβουν τα… τρόφιμα

Η ακρίβεια οδηγεί εκείνους που άλλοτε μείωναν, για παράδειγμα την κατανάλωση κρέατος, με στόχο την πιο υγιεινή διατροφή, να περιορίζουν ακόμη και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα νοικοκυριά έχουν ήδη κόψει έξοδα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς.

Ήδη όμως μπαίνει στο κάδρο η εξοικονόμηση και στα τρόφιμα, ενώ για πολλούς το καλάθι του νοικοκυριού γεμίζει ήδη με φτηνότερα προϊόντα για να βγει ο μήνας.

Πετρέλαιο VS ξύλα

Υπάρχουν και εκείνοι που ενώ κάποτε αγόραζαν ξύλα για το τζάκι με σκοπό μόνο τη θαλπωρή της φωτιάς τώρα το κάνουν για να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης.

Σύμφωνα το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης το επίπεδο των μέσων τιμών για το πετρέλαιο θέρμανσης πανελλαδικά είναι από 1,332 ευρώ/λίτρο από 1,39 ευρώ/λίτρο πέρυσι. Βέβαια στις νησιωτικές περιοχές φτάνει και το 1,5 ευρώ/λίτρο.

Την ώρα που οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν εκτιναχθεί οι καταναλωτές στρέφονται και φέτος στα καυσόξυλα, σε μια προσπάθεια να βρουν οικονομικότερες λύσεις περιμένοντας τον χειμώνα.

Η οξιά κυμαίνεται μεταξύ 130 και 150 ευρώ το κυβικό. Το πουρνάρι μεταξύ 150 και 160 ευρώ, η ελιά από 160 έως 180 ευρώ το κυβικό με το ποιο οικονομικό να είναι το πεύκο με το χύδην κυβικό να αρχίζει από τα 90 ευρώ.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%93%ce%9f%ce%9d%ce%91%ce%a4%ce%99%ce%96%ce%9f%ce%a5%ce%9d-%ce%a4%ce%91-%ce%9d%ce%9f%ce%99%ce%9a%ce%9f%ce%9a%ce%a5%ce%a1%ce%99%ce%91-%ce%97-%ce%91%ce%9a%ce%a1%ce%99%ce%92%ce%95%ce%99%ce%91-%ce%91/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .