Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20

Μήπως όλοι «γινόμαστε Γεραπετρίτες»;

Μήπως όλοι «γινόμαστε Γεραπετρίτες»;

Του Κώστα Πρώιμου

Πανικόβλητοι έσπευσαν οι… άριστοι να αιτιολογήσουν το ντροπιαστικό στιγμιότυπο με την υπόκλιση του Γεραπετρίτη την ώρα που ο Ερντογάν εισέρχεται στο προεδρικό Μέγαρο. Κι αίφνης ξέσπασε ένας διαδικτυακός χαμός με διαρροές non papers, σύμφωνα με τα οποία ο γαμβρός μεγάλο-επιχειρηματία έσκυψε τάχα από…

σεβασμό στην κυρία Σακελλαροπούλου. Κάνοντας έτσι, για ευνόητους λόγους, τον εξευτελισμό του έθνους τραγικότερο. Διότι ως γνωστόν, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσουν μήπως και επισκιαζόταν κάπως ο διασυρμός, παρα να ρίξουν λάδι στη φωτιά αμαυρώνοντας εντελώς την εικόνα της χώρας.

Ας υποθέσουμε πάντως, ότι όντως ο κύριος Γεραπετρίτης έσκυψε το κεφάλι ως ένδειξη σεβασμού στην κυρία Σακελλαροπούλου.

Άραγε τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα, εκτός από το να απαξιώνει επανειλημμένα το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας με τα πεπραγμένα της, για να την… προσκυνήσει;

Τι έχει πράξει πολιτικά η κυρία Σακελλαροπούλου ώστε να αξίζει υποκλίσεων και επικύψεων;

Θα τρελαθούμε τελείως σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα; 

Εκτός αν θεωρείται εθνική υπηρεσία η σιωπή της για ένα σωρό εγκλήματα των κυβερνητικών ολετήρων. Από τις αποδεδειγμένες υποκλοπές, τα Τέμπη, το αιμοβόρο φορολογικό, τις δεκάδες θεσμικές εκτροπές, μέχρι την επέλαση δια της αισχροκέρδειας στα πορτοφόλια εννιάμισι εκατομμυρίων θυμάτων. Δεν έγραψα δέκα στρογγυλά γιατί κάποιοι ανάμεσά μας επωφελούνται στο έπακρον από τα έργα και τις ημέρες του νεομητσοτακισμού.

Προς γνώση και συμμόρφωση, παραθέτουμε πρότυπο συμπεριφοράς Έλληνα, απέναντι στους εχθρούς του.

Οι Σπαρτιάτες, λοιπόν, κύριε Γεραπετρίτη, επειδή υπηρετούσαν στο απόλυτο τους κώδικες τιμής αλλά και τις θρησκευτικές τους αξίες έστειλαν αντιπροσωπεία τους στην Περσία για να θανατωθούν από τον Ξέρξη ώστε να εξευμενιστούν για τον απρόβλεπτο θάνατο που βρήκαν οι Πέρσες κήρυκες όταν άναψαν τα αίματα με τις προκλήσεις και τις τρελές απαιτήσεις που εξέφρασαν ως απεσταλμένοι του Δαρείου στην Σπάρτη. Μάθετε κύριε Γεραπετρίτη πως όταν οι δύο πραγματικά ανδρείοι έφτασαν ενώπιον του αλαζόνα Ξέρξη αυτός ζήτησε να τον προσκυνήσουν. Ωστόσο, αυτοί αρνήθηκαν πεισματικά και δεν το έπραξαν λέγοντας πως εδώ ήρθαμε να πεθάνουμε και όχι να σκύψουμε το κεφάλι και να ατιμαστούμε!

Επανερχόμενοι στο «εδώ και τώρα» διαπιστώνουμε ουκ ολίγες φορές τη μνημειώδη δουλική συμπεριφορά κατά τα άλλα επιφανών και τρανών θεσμικά ανδρών. Μόνο με τους αδύναμους και τον λαουτζίκο το παίζουν σκληροί και μάγκες. Όμως, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και συμβαίνουν καλά μας κάνουν.

Αφού εμφανίζονται μπροστά μας και γινόμαστε με τον τρόπο μας «Γεραπετρίτες»;

Έρχεται στη γειτονιά ή στο χωριό ο κάθε τυχάρπαστος και στερημένος και επειδή κάμποσοι ουσιαστικά χειρότεροι από τον ίδιο τον εξέλεξαν «Βολευτή» του φιλάνε τα χέρια και τα πόδια. Ξεθαρρεύουν ακόμη περισσότερο όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά ασπόνδυλα και γίνονται ακόμη πιο ασύδοτοι, πιο αδίστακτοι και ανθέλληνες!

Με άλλα λόγια ο κ.Γεραπετρίτης με τη θλιβερή σκηνική παρουσία του ενώπιον του Ερντογάν απλώς εξέφρασε και τη στάση που κρατά σαφώς πλην εμμέσως ένας ολόκληρος λαός που δυστυχώς έχει ξεχάσει σε προσβλητικό βαθμό και τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη και τον Αθανάσιο Διάκο, ενώ επαναφέρει ευκόλως στην «εθνική συμπεριφορά» του κατάλοιπα του ραγιαδισμού τα οποία εν τέλει εκδηλώνονται ως συμπλέγματα κατωτερότητας απέναντι στους Τούρκους…

Και μη χειρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .