Ν.Τραμπ: «Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές»

Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν πραξικοπηματικά να εμποδίσουν την επάνοδο του Ν.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και έτσι μία ακόμα Πολιτεία που ελέγχεται από αυτούς αποφάσισε ότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων για το Μέιν.

Η απόφαση έρχεται μία εβδομάδα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Κολοράντο.

«Δεν είναι κατάλληλος για να ασκήσει το αξίωμα του προέδρου» με δεδομένη την 14η τροπολογία του Συντάγματος, η οποία αποκλείει την ανάδειξη σε οποιοδήποτε αξίωμα προσώπων που επιδόθηκαν σε «ανταρσία», υποστήριξε η Σένα Μπέλοους, η υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Μέιν, αρμόδια για την οργάνωση των εκλογών, με επίσημο έγγραφό της.

Η απόφαση του Μέιν θα αμφισβητηθεί στη δικαιοσύνη από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά και είναι πολύ πιθανό να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκείμενου να εμποδίσει το πολιτικό αυτό πραξικόπημα που έχει σχεδιαστεί από το σύστημα των Δημοκρατικών.

Ο Ν.Τραμπ είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων και εδώ και αρκετούς μήνες προηγείται πλέον με μεγάλη δημοσκοπική διαφορά και σε μία πιθανή αναμέτρηση με το νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν.

Προηγείται σε πανεθνικό επίπεδο όπως και στις κρίσιμες πολιτείες που κρίνουν την προεδρική εκλογή.

Ο Ν.Τραμπ καταδίκασε την απόφαση της Σένα Μπέλοους η οποία ανήκει στην «ριζοσπαστική αριστερά», και είναι «θερμή υποστηρίκτρια» (όλως τυχαίως) του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η κυρία Μπέλοους ανήκει στους Δημοκρατικούς.

«Παρακολουθούμε απευθείας απόπειρα κλοπής των εκλογών και στέρησης του δικαιώματος ψήφου κάθε Αμερικανού ψηφοφόρου», ανακοίνωσε το γραφείο της πολιτικής εκστρατείας του Ν.Τραμπ.

Και οι δύο αποφάσεις σχετίζονται με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν εκατοντάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μπήκαν στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην τυπική επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Νοεμβρίου του 2020, δηλαδή της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

Μία νίκη αμφιλεγόμενη καθώς ο Ν.Τραμπ την αμφισβήτησε ευθέως καταγγέλλοντας πως ήταν προϊόν νοθείας.

Οι Δημοκρατικοί εμφανώς φοβισμένοι από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σίγουρη επικράτηση του Ν.Τραμπ στις εκλογές του 2024 αλλά και υπό τον φόβο ότι μόλις γίνει ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν «πραγματικές» έρευνες για τα πεπραγμένα της οικογένειας Μπάιντεν και του συστήματος των Δημοκρατικών όπως και για το τι έγινε τελικά στις εκλογές του 2020, κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την… συμμετοχή του στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων.

Η διαδικασία «εξαίρεσής» του κινήθηκε σε δεκαπέντε Πολιτείες, ελεγχόμενες από τους Δημοκρατικούς.

Οι δύο απορρίφθηκαν σε Μινεσότα και Μίσιγκαν.