Σάββατο, Δεκεμβρίου 30

Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο με εργαζομένους μόνο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης


Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε εστιατόρια διαφόρων ειδών ρομπότ ή ρομποτικοί μηχανισμοί που εκτελούν μαγειρικές εργασίες από το ψήσιμο μπιφτεκιών, το τηγάνισμα πατατών ως και ολοκληρωμένη εκτέλεση συνταγών σε κατσαρόλες ή φούρνους. Έχουν επίσης κάνει την εμφάνιση τους αυτοματοποιημένα συστήματα αποδοχής παραγγελιών από τους πελάτες καθώς και ρομπότ που σερβίρουν τους πελάτες στα τραπέζια.

Όπως έγινε γνωστό ανοίγει τις πόρτες του στην Καλιφόρνια το πρώτο εστιατόριο που είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ρομποτικά αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα εξυπηρετούν τους πελάτες από τη λήψη της παραγγελίας, τη δημιουργία του φαγητού μέχρι και την παράδοση του. Πρωταγωνιστής είναι το τελευταίο μοντέλο του Flippy, ενός ρομποτικού συστήματος με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που μαγειρεύει. Το Flippy έκανε την εμφάνιση του το 2017 και αποδείχτηκε εξαιρετικά ικανό στις κουζίνες.

Το Flippy δημιούργησε η εταιρεία Miso Robotics που αποτελεί θυγατρική της Cali Group η οποία αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριο Cali Express στο οποίο εκτός από το Flippy που θα φτιάχνει κοτομπουκιές, τηγανητές πατάτες και άλλα φαγητά, θα υπάρχει και δεύτερος βοηθητικός ρομποτικός μηχανισμός που θα φτιάχνει μπέργκερ ενώ τις παραγγελίες θα παίρνει το αυτόνομο βιομετρικό σύστημα PopID.

Η Cali Group αναφέρει ότι ευελπιστεί πώς το νέο της εστιατόριο θα «αποτελέσει μια έμπνευση για τις κουζίνες τεχνητής νοημοσύνης και τους επόμενης γενιάς επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης».


https://www.lykavitos.gr/news/planet/anoigei-to-proto-estiatorio-me-ergazomenous-mono-rompot-texnitis-noimosynis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .