Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28

Αντιμετωπίζουμε μια δημογραφική κατάρρευση επικών διαστάσεων


Τα ποσοστά γεννήσεων έχουν πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ σε όλο τον βιομηχανικό κόσμο, και αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον μας. Αν δεν γίνει κάτι για να αντιστραφεί αυτό, οι γηγενείς πληθυσμοί θα μειωθούν πολύ γρήγορα στις πλούσιες χώρες κατά τα επόμενα χρόνια,

και δεν θα υπάρχουν ούτε κατά διάνοια αρκετοί νέοι εργαζόμενοι για να στηρίξουν τα προγράμματα δικαιωμάτων στα οποία βασίζονται οι ηλικιωμένοι. Εν τω μεταξύ, τα έθνη όπου τα ποσοστά γεννήσεων εξακολουθούν να είναι πάνω από το επίπεδο αντικατάστασης (όπως στον ισλαμικό κόσμο) θα γίνουν πιο ισχυρά και θα διαδραματίσουν πιο κυρίαρχο ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις. Παρ’ όλη την προηγμένη τεχνολογία μας, οι πληθυσμιακοί αριθμοί εξακολουθούν να έχουν σημασία, και πραγματικά αντιμετωπίζουμε μια δημογραφική κατάρρευση επικών διαστάσεων.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό γεννήσεων είναι κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης για πολλά χρόνια, και τώρα η μέση γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες γεννά μόνο περίπου 1,6 παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής της…

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό γεννήσεων μειώνεται από τη Μεγάλη Ύφεση και μετά, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 23% μεταξύ 2007 και 2022. Σήμερα, η μέση Αμερικανίδα γεννά περίπου 1,6 παιδιά, από τρία που ήταν το 1950, και σημαντικά κάτω από το “ποσοστό αντικατάστασης” των 2,1 παιδιών που απαιτείται για τη διατήρηση ενός σταθερού πληθυσμού.

Το ποσοστό γεννήσεών μας έχει ήδη μειωθεί στο μισό, και προβλέπεται ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των ετών που έχουμε μπροστά μας.

Πολλοί έχουν επισημάνει ότι δεν θα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε οικονομικά τον γηράσκοντα πληθυσμό μας, αν αυτό συνεχιστεί…

Ο ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών Μπραντ Γουίλκοξ δήλωσε ότι μπορεί να βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις.

“Γονιμότητα κάτω από την αναπλήρωση σημαίνει κλείσιμο σχολείων, συρρίκνωση των εγγραφών στα κολέγια, λιγότεροι εργαζόμενοι και καταναλωτές και όχι αρκετοί φόροι για να πληρώσουμε τα δικαιώματα. Βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις της χαμηλής γονιμότητας να πλήττουν τα σχολεία και τα κολέγια. Αλλά θα έχει μεγάλες συνέπειες και για την οικονομία, δεδομένου ότι θα υπάρχουν σχετικά λιγότεροι εργαζόμενοι και καταναλωτές και λιγότερη επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς ο πληθυσμός των νέων ενηλίκων στην Αμερική μειώνεται σε μεγάλο μέρος της χώρας”, δήλωσε ο Wilcox στο Fox News Digital.

Η παράνομη μετανάστευση είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο πληθυσμός των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, παρόλο που δεν αντικαθιστούμε τους εαυτούς μας.

Φέτος, βλέπουμε ένα τεράστιο τσουνάμι ανθρώπων να περνά καθημερινά τα νότια σύνορά μας…

Οι παράνομες εισόδους στα σύνορα των ΗΠΑ παραμένουν σε ιστορικά επίπεδα, καθώς η καταστροφή της μαζικής μετανάστευσης του Μπάιντεν συνεχίζει να εντείνεται.

Οι συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών μόνο κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων ξεπερνούν πλέον τις 10.000 σε καθημερινή βάση, ενώ οι μετανάστες και οι λαθρέμποροι εκμεταλλεύονται και άλλα σύνορα και λιμάνια εισόδου.

Την Παρασκευή, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) κατέγραψε περισσότερες από 13.000 συλλήψεις σε όλες τις ΗΠΑ – αριθμός που δεν περιλαμβάνει γνωστές ή άγνωστες “φυγάδες”.

Η ίδια ιστορία συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Οι γηγενείς πληθυσμοί δεν αναπληρώνονται και οι μετανάστες αναπληρώνουν τη διαφορά.

Από το 2020, η μέση γυναίκα στην Ιταλία γεννούσε μόνο 1,24 παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής της…

Ο αριθμός των νεογέννητων στην Ιταλία μειώνεται σταθερά από την οικονομική κρίση του 2008, με τον μέσο αριθμό παιδιών για κάθε γυναίκα να ανέρχεται σε 1,24 από το 2020 – ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στην ΕΕ. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός γερνάει ραγδαία – ο αριθμός των εκατοντάχρονων στην Ιταλία έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια σε 22.000 – ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα δημόσια οικονομικά.

Το ποσοστό γεννήσεων στην Ιταλία συνεχίζει να μειώνεται από τότε και το Σάββατο ο Elon Musk ενθάρρυνε δημόσια τις Ιταλίδες να αρχίσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά…

Απευθυνόμενος στο πλήθος ο Μασκ ενθάρρυνε επίσης τις Ιταλίδες να κάνουν περισσότερα παιδιά. Και δεν είναι περίεργο. Παρά το ενδιαφέρον του Musk για την τεκνοποίηση, η Ιταλία έχει όντως ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2023 υπήρξαν 3.500 λιγότερες γεννήσεις από ό,τι την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας ISTAT. Και το έτος 2022, οι γεννήσεις μειώθηκαν για 14η συνεχή φορά κατά 1,7% στο 1,18 για τις γυναίκες ιταλικής υπηκοότητας και στο 1,24 για να συμπεριληφθούν οι νέες μητέρες που είναι μετανάστριες. Για την αντιμετώπιση αυτών των πρωτοφανών αριθμών, ο Μελόνι έθεσε τον Οκτώβριο στην άκρη περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την καταπολέμηση της μείωσης των γεννήσεων.

Φυσικά, η Ιταλία δεν είναι καθόλου μόνη της. Στο νέο μου βιβλίο μοιράζομαι στατιστικά στοιχεία από άλλες χώρες της Ευρώπης όπου τα ποσοστά γεννήσεων έχουν επίσης πέσει σε καταθλιπτικά χαμηλά επίπεδα.

Στην Ασία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Αν αμφιβάλλετε γι’ αυτό, απλά δείτε αυτούς τους αριθμούς…

Στη Νότια Κορέα, το ποσοστό γεννήσεων έχει πέσει στα 0,81 παιδιά ανά γυναίκα. Στην Κίνα, μετά από δεκαετίες αυστηρά επιβαλλόμενης πολιτικής ενός παιδιού, ο πληθυσμός συρρικνώνεται για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960. Στην Ταϊβάν, το ποσοστό γεννήσεων ανέρχεται στο 0,87.

Όταν η χώρα σας βρίσκεται περισσότερο από 50% κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης, αυτό αποτελεί μείζονα κρίση.

Η Νότια Κορέα έχει στην πραγματικότητα το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας σε ολόκληρο τον βιομηχανοποιημένο κόσμο, και το ποσοστό αυτό αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται για τουλάχιστον αρκετά ακόμη χρόνια…

Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας της Νότιας Κορέας, ο αριθμός των γεννήσεων από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της, αναμένεται τώρα να μειωθεί από 0,78 το 2022 σε 0,65 το 2025, σύμφωνα με την κυβερνητική Στατιστική Υπηρεσία της Κορέας.

Σε ένα χειρότερο σενάριο, το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να πέσει στο χαμηλό 0,59 γεννήσεις ανά γυναίκα το 2026, ανέφερε η υπηρεσία.

Πώς θα μοιάζει η Νότια Κορέα αν αυτό συνεχιστεί;

Περιττό να πούμε ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα και πολλές από αυτές έχουν θέσει κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους γονείς να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Αλλά παρά τα όσα έχουν δοκιμαστεί, τίποτα δεν έχει πραγματικά λειτουργήσει…

Η πτώση αυτή έχει τρομάξει τόσο τους νομοθέτες όσο και τους σχολιαστές, με τους τίτλους να προειδοποιούν για μια επερχόμενη “δημογραφική κρίση” ή “μεγάλη έλλειψη ανθρώπων”, καθώς οι οικονομίες θα βρεθούν χωρίς αρκετούς νέους εργαζόμενους για να καλύψουν θέσεις εργασίας και να πληρώσουν φόρους. Για να αναχαιτίσουν το κύμα, οι ηγέτες του κόσμου έχουν δοκιμάσει τα πάντα, από γενναιόδωρα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας μέχρι ροζ και μπλε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, από πενταψήφιες επιταγές μέχρι συγκεκαλυμμένες απειλές, όλα με σχετικά μικρό αποτέλεσμα. “Ακόμα και οι πλουσιότερες, πιο έξυπνες, πιο αφοσιωμένες κυβερνήσεις έχουν δυσκολευτεί να βρουν πολιτικές που να παράγουν διατηρήσιμες αυξήσεις στη γονιμότητα”, δήλωσε στο Vox μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Trent MacNamara, καθηγητής ιστορίας στο Texas A&M, ο οποίος έχει γράψει για τα ποσοστά γονιμότητας. “Αν τέτοιες πολιτικές ήταν δυνατόν να ανακαλυφθούν, νομίζω ότι κάποιος θα τις είχε ανακαλύψει”.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι εκεί έξω απλώς δεν κατανοούν τη σημασία αυτού του ζητήματος.

Η οικογένεια είναι ένα από τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία του πολιτισμού.

Χωρίς ισχυρές οικογένειες, δεν μπορούμε να έχουμε ισχυρή κοινωνία.

Για παράδειγμα, μια πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι οι γειτονιές στις Ηνωμένες Πολιτείες “με μεγαλύτερο ποσοστό παραδοσιακών νοικοκυριών με δύο γονείς έχουν λιγότερη εγκληματικότητα”

Οι συντηρητικοί χριστιανοί το γνώριζαν από την αρχή: Οι γειτονιές με μεγαλύτερο ποσοστό παραδοσιακών νοικοκυριών με δύο γονείς έχουν λιγότερη εγκληματικότητα. Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο η παραδοσιακή οικογένεια δέχεται εδώ και πολλές δεκαετίες άμεση επίθεση από αυτό που μόνο σατανικές δυνάμεις μπορούν να χαρακτηριστούν. Όσο πάει η παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια, τόσο πάει και ο δυτικός πολιτισμός.

Η απόδειξη είναι ολοφάνερη. Μια έκθεση της Τρίτης από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γειτονιές με ισχυρές οικογένειες είναι ασφαλέστερες. Ασφαλέστερες γειτονιές σημαίνουν ασφαλέστερες πόλεις και κωμοπόλεις. Ασφαλέστερες πόλεις και κωμοπόλεις σημαίνουν ασφαλέστερες κομητείες και πολιτείες. Μια ασφαλέστερη χώρα οδηγεί σε ευημερία και σταθερότητα για όλους.

Αν θέλουμε να πετύχει η χώρα μας, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε ισχυρούς γάμους και ισχυρές οικογένειες.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ δεν παντρεύονται…

Το ένα τέταρτο των 40χρονων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ από το Κέντρο Ερευνών Pew.

Όπως αναφέρει η Anna Fleck της Statista, αυτό αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από τότε που άρχισαν να δημοσιεύονται τα στοιχεία το 1900, και ένα μεγάλο άλμα από το χαμηλό 6% του 1980.

Αντίθετα, οι νέοι Αμερικανοί επιλέγουν όλο και περισσότερο εναλλακτικούς τρόπους ζωής.

Αυτή τη στιγμή, μια είδηση σχετικά με έναν υπάλληλο του Κογκρέσου που επιδίδεται σε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής με έναν άλλο άνδρα σε μια αίθουσα ακρόασης της Γερουσίας γίνεται viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Η ερασιτεχνική πορνογραφία που διέρρευσε δείχνει έναν υπάλληλο του Κογκρέσου να κάνει πρωκτικό σεξ με έναν άγνωστο άνδρα στην αίθουσα ακρόασης της Γερουσίας, όπως δείχνει το βίντεο που εξασφάλισε η Daily Caller.

Ο φερόμενος ως υπάλληλος φαίνεται επίσης σε μια φωτογραφία, γυμνός στα τέσσερα, να κοιτάζει την κάμερα στο τραπέζι όπου συχνά κάθονται οι γερουσιαστές για να κάνουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης. Φαίνεται ότι πρόκειται για σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Μια πηγή προσδιόρισε το δωμάτιο στην Daily Caller ως την αίθουσα της Γερουσίας Hart 216- The Judiciary Room. Η Caller θόλωσε το πρόσωπό του επειδή η ταυτότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Όσο κι αν θέλετε να το αρνηθείτε, αυτό έχουμε γίνει ως έθνος.

Και αν παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, δεν υπάρχει μέλλον για εμάς.

Αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν πραγματικά μια δημογραφική κατάρρευση επικών διαστάσεων.

Ας ελπίσουμε ότι οι Αμερικανοί θα αρχίσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τρέχουσες πολιτιστικές τάσεις θα αντιστραφούν σύντομα.

endoftheamericandream.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .