Κυριακή, Δεκεμβρίου 3

ΕΣΠΑΣΕ τη σιωπή της! ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΗ από την Παπαρήγα για τον Κουτσούμπα...

Η Αλέκα Παπαρήγα δίνει σπάνια συνεντεύξεις, αλλά αυτή η… “παράδοση” έσπασε για χάρη του Δημήτρη Κουτσούμπα. Η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή...

Η Αλέκα Παπαρήγα δίνει σπάνια συνεντεύξεις, αλλά αυτή η… “παράδοση” έσπασε για χάρη του Δημήτρη Κουτσούμπα. Η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή της στο “Ενώπιος Ενωπίω” μίλησε για όσα κάνουν τον νυν Γραμματέα του κόμματος να ξεχωρίζει.

«Να σας πω την αλήθεια, έχω ξεχάσει από πότε το γνωρίζω. Σίγουρα από τις αρχές της δεκαετίας του 80», είπε αρχικά η πρώην γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική. Δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι. Συγκέντρωνε και συγκεντρώνει ακόμα βεβαίως, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που το Κομμουνιστικό Ελλάδας έχει… αναγορεύσει έχει συγκεντρώσει, έχει τοποθετήσει για να γίνει κάποιος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Παραδείγματος χάρην, είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε απ’ τα κάτω. Από τα κάτω προς τα πάνω. Διαδοχικά. Ένας άνθρωπος που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς. Από τις τους περισσότερους τομείς δουλειάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής βεβαίως κρίνεται από τον πολύ κόσμο πέρα από τις θέσεις του κόμματος, από την ικανότητά του να μιλάει από τα χαρίσματά του, να να έχει επιχειρήματα, να είναι σοβαρός αλλά και πρόσχαρος ακόμα.

Αλλά ταυτόχρονα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να έχει ένα επίπεδο γνώσεων, πείρας, εικόνες για όλους τους τομείς της δουλειάς. Βεβαίως υπάρχουν καταμερισμοί, δρούμε συλλογικά, αλλά ο γραμματέας πρέπει να συγκεντρώνει την πείρα και την ικανότητα πολλών τομέων δουλειάς και αν θέλετε… να έχει και ικανότητες, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να μην φαίνονται προς τα έξω. Πνεύμα συλλογικότητας που το έχει, να ενθαρρύνει την ανάδειξη νέων συντρόφων, να βοηθάει την ΚΝΕ…

Είναι δηλαδή… να μπορεί να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, να μη χάνει την ψυχραιμία του. Τα είχε και τα έχει και τα αναπτύσσει βεβαίως, και επομένως ήταν μια απολύτως φυσιολογική ανάδειξη για μας που ξέρουμε και τα κριτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και το γνωρίζουμε τον ίδιο προσωπικά», είπε η κ. Παπαρήγα μιλώντας για τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

«Τα πολιτικά χαρίσματα για ένα στέλεχος δεν αρκούν», ξεκαθάρισε αρχικά η κ. Παπαρήγα μιλώντας για τον… άνθρωπο κ. Κουτσούμπα.

Και συνέχισε: Χρειάζεται και ορισμένα προσωπικά, χωρίς να τυποποιούμε. Δεν είμαστε Lego. Ξέρετε, όλοι ίδιοι, αλλά και τα προσωπικά χαρίσματα. Ας πούμε αυτό που είπα. Το πνεύμα της συλλογικότητας. Να ακούει τους ανθρώπους να ζητάει τη γνώμη, να μην είναι αυταρχικός.

Δηλαδή μια σειρά… Να δείχνει συντροφικότητα, φιλικότητα με την καλή έννοια της φιλικότητας με τη σοβαρή, βεβαίως χρειάζονται και προσωπικά χαρακτηριστικά και από αυτή την άποψη πιστεύω ότι όταν αναδείχθηκε και όταν τον ψηφίσαμε και τον ψηφίζουμε, είχαμε στο νου μας όλα αυτά τα θετικά, βεβαίως από κει και πέρα το ότι είναι άνθρωπος που και γελάει και χορεύει και τραγουδάει και λέει και ασφάλεια και λέει και ατάκες και αυτά είναι σημαντικά, αλλά όλα αυτά θα τα δει κανείς μέσα σε ένα σύνολο κριτηρίων που διέπουν την ιδιότητα και τις ευθύνες του Γ. Γραμματέα.

 http://www.press-gr.com/2023/12/blog-post_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .