Τρίτη, Δεκεμβρίου 19

Σέλερι: Βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών; Τι απαντά ένας ειδικός

celery

Η διατροφολόγος Destini Moody, αποκαλύπτει το σέλερι μπορεί να θεωρηθεί πράγματι «σύμμαχος» στην απώλεια των περιττών κιλών.

Δείτε αναλυτικά:

Σέλερι και απώλεια βάρους

Σύμφωνα με το USDA, ένα στικ σέλερι έχει περίπου 23 θερμίδες. Επίσης, το σέλερι αποτελείται κατά 90-99% από νερό και είναι εξαιρετική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, οι οποίες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού και μειώνουν την αίσθηση της πείνας. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Έχει λίγες θερμίδες. Το σέλερι θεωρείται «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους πρώτα από όλα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες. «Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι περιέχει περίπου 16 θερμίδες, είναι επομένως απίθανό να πάρετε βάρος επειδή φάγατε λίγο παραπάνω σέλερι» αναφέρει η Moody.

Είναι ένα υγιεινό σνακ. Εάν σας αρέσουν τα τραγανά σνακ, το σέλερι είναι σίγουρα πιο υγιεινό από ότι για παράδειγμα τα πατατάκια. «Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες, το σέλερι είναι ένα υγιεινό υποκατάσταστο για σνακ που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες όπως μία μπάρα γκρανόλα ή τα πατατάκια» εξηγεί η ειδικός.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού και βελτιώνουν τη διαδικασία της πέψης. «Η κατανάλωση σέλερι επιβραδύνει την πέψη και το στομάχι παραμένει γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα να μην τρώτε παραπάνω από όσο πραγματικά χρειάζεστε»

Προσφέρει ενυδάτωση. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι προϋπόθεση για την απώλεια βάρους. Το σέλερι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και η κατανάλωσή του θα προσφέρει παραπάνω υγρά στο σώμα.

Η Moody εξηγεί στο Eat This: «Έρευνες δείχνουν ότι το σώμα μπορεί να μπερδέψει την δίψα με την πείνα, έτσι το να παραμείνετε ενυδατωμένοι το διάστημα που προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι πρωταρχικής σημασίας. Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως το σέλερι μπορούν να σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε και να ικανοποιήσουν την πείνα σας»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .