Τρίτη, Δεκεμβρίου 19

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;--Συναγερμός για αύξηση ραδιενέργειας στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα

Τι συνέβη στο Κοζλοντούι και καταγράφηκαν αυξημένες τιμές 

 Υπερβολικά αυξημένες τιμές ραδιοακτινοβολίας μετρήθηκαν ξαφνικά, το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Τις μετρήσεις κατέγραψε η ειδική υπηρεσία της διαδικτυακής πλατφόρμας

Windy, η οποία εκτός από τις γνωστές πληροφορίες για τον καιρό, προσφέρει και ειδικές υπηρεσίες.

Κατά τη Windy λοιπόν, οι τιμές οι οποίες καταγράφηκαν από σταθμό μέτρησης στη Βουλγαρία, έφθασαν τα 7780 nSv/hr (nanosivert ανά ώρα) ενώ οι τιμές γύρω από το σημείο εκείνο ήταν περίπου στα 130-195 nanosivert ανά ώρα. Σημειώνεται ότι το διεθνές αυτό σύστημα καταγράφει ιονίζουσα ακτινοβολία.

Δείτε την εικόνα με την ξαφνική αύξηση της ραδιενέργειας: 

Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τον χάρτη της Κεντρικής Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως την ίδια ώρα υψηλές είναι και οι τιμές στην περιοχή του Τσέρνοπμπιλ στα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας. Όμως η περιοχή αυτή είναι επιβαρυμένη εδώ και δεκαετίες από το τραγικό πυρηνικό ατύχημα.

Στην περιοχή ωστόσο όπου παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της έκλυσης ιονίζουσας ακτινοβολίας, στην Κεντρική – Νότια Βουλγαρία, υφίστανται οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι.

Η «Ζούγκλα» απευθύνθηκε στην Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, στελέχη της οποίας δεσμεύθηκαν να εξετάσουν τα ευρήματα και να απαντήσουν εντός των επόμενων ωρών.

Στις 19 Δεκεμβρίου -πέντε ημέρες μετά- οι τιμές σε nanosivert/hr, ήταν φυσιολογικές ενώ αντιθέτως οι τιμές στην περιοχή του Τσέρνομπιλ εξακολουθούσαν να είναι υψηλές.

Δείτε τον χάρτη με τις σημερινές μετρήσεις: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .