Παρασκευή, Δεκεμβρίου 8

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για το θέμα που ξεκίνησε από το “Μακελειό”: Για τη μαφία εφοριακών – Κανένας δεν είχε την τόλμη να βγάλει ονόματα

pitsilis

Το θέμα που ξεκίνησε από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου, αφού κανείς άλλος δεν είχε την τόλμη να το ξεκινήσει με ονόματα, ανέδειξε σήμερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί 19 βουλευτές να κατέθεσαν σήμερα ερώτηση για το θέμα, αλλά το Μακελειό έχει το ρεπορτάζ από νωρίς. Επικεφαλής μάλιστα, αυτής της μαφίας είναι ένας εφοπλιστής και ένα τσιράκι

του ψευτοδημοσιογράφος – εκδότης της π@#τσας.

Ερώτηση για τις παραιτήσεις στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τονίζεται, «γεννάται πλέον μείζον ζήτημα για την ακέφαλη πλέον Αρχή υπό το φως των καταγγελιών που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για μαφία εφοριακών με έσοδα 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα από εκβιασμούς, με σύνδεσμο στο Μαξίμου».

«Η πλέον εμβληματική ελεγκτική Αρχή της χώρας, στην οποία συγχωνεύθηκαν έξι Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Σώματα, υπολειτουργεί, ενώ γεννάται μείζον ζήτημα για την ακέφαλη πλέον Αρχή υπό το φως των καταγγελιών για μαφία εφοριακών που εκβιάζει επιχειρηματίες», επισημαίνουν οι βουλευτές, επικαλούμενοι σχετικά δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ». ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ, η Δημοκρατία των πολιτών στο απόσπασμα . ΠΑΡΤΕ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Με όπλο μαφιόζικες ανώνυμες επιστολές «δολοφονούν» πολίτες, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους και οικονομικούς ανταγωνιστές, με εγκέφαλο της σπείρας τον γ.γ της Βουλής, Γ. Μυλωνάκη που θέλουν να τον κάνουν και διοικητή της ΕΥΠ! Ο ολιγάρχης παντός καιρού , ο ρουφιάνος εκδότης και ο «Χάνιμπαλ» της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής μαζί με τη μισθωμένη αληταρία

Δείτε και τι γράφει σήμερα η εφημερίδα Μακελειό σε νεότερο ρεπορτάζ

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Η αποκάλυψή μας, χθες φιλοξενήθηκε ως κορυφαίο ρεπορτάζ αντικυβερνητικών ενημερωτικών ιστολογίων, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα γράψαμε για τη Μαφία εκβιασμών εντός της συγκεκριμένης αρχής, εκβιάζοντας και στήνοντας μηχανισμούς εξόντωσης με «εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου».

Η νέα αποκάλυψη υπό τον τίτλο «Εταιρεία δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών», είναι πέρα για πέρα ακριβής. Το κύκλωμα που έχει στηθεί, όπως έχουμε αποκαλύψει, φαίνεται ότι εργαλειοποιεί τους ελέγχους για να εκβιάσει πολίτες και εταιρείες.

Πώς είναι στημένη η κομπίνα

Η «μπίζνα» ξεκινάει από την ΑΑ∆Ε και επεκτείνεται στα ελεγκτικά κέντρα (ΕΛΚΕ) και στην Υπηρεσία Ερευνών και ∆ιασφάλισης ∆ημοσίων Εσόδων (ΥΕ∆∆Ε). Βασικό εργαλείο αποτελούν ανώνυμες επιστολές προς τις υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου με δήθεν στοιχεία (συνήθως στημένα δημοσιεύματα και παραπολιτικά σχόλια). Στη συνέχεια συγκεκριμένη ομάδα στις υπηρεσίες ελέγχου παίρνει αυτές τις επιστολές και αντί να τις πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων λόγω εμφανούς αβασιμότητας στοιχείων, ξεκινά ελέγχους. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτονται παρανόμως το πραγματικό πρωτόκολλο των ελέγχων και τα κριτήρια προτεραιοποίησης που επιβάλλει ο νόμος προκειμένου να ξεκινούν οι έλεγχοι. Οι «εκτελεστές» φαίνεται να έχουν σχέσεις και προσβάσεις σε πρόσωπα-κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως καταγράφεται σε επιστολές, που υπάρχουν στα χέρια επαγγελματιών δημοσιογράφων- ερευνητών.

Αφού ξεκινήσουν οι έλεγχοι, αυτοί που τον διενεργούν, βρίσκουν αυθαίρετα λογιστικές διαφορές και επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα με διττό στόχο: την εξόντωση του ελεγχόμενου ή τον εκβιασμό του και τον χρηματισμό τους. Τρεις μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως απεκάλυψε και το ιστολόγιο «Ντοκουμέντο», ανάμεσά τους δύο εφοπλιστές, οδηγήθηκαν σε έλεγχο και αναγκάστηκαν να καταβάλουν εκατομμύρια ευρώ που τους  καταλογίστηκαν. Φυσικά, τα πρόστιμα δεν προέρχονται από τα ευρήματα που περιέγραφαν οι ανώνυμες επιστολές, αλλά από λογιστικές διαφορές που σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούν το ύψος των προστίμων.

Αποδεικνύεται έτσι ότι οι ανώνυμες επιστολές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις στέλνονται από τα μέλη του ίδιου του κυκλώματος στις υπηρεσίες, αποτελούν καθαρά τον μαφιόζικο τρόπο για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι, τους οποίους δεν δικαιολογεί ο νόμος. Μπροστάρης στην υπόθεση εκβιασμού ένα τσανάκι, κολαούζος εφοπλιστή κ α ι απ ότι προκύπτει και ο εφοπλιστής που κατά καιρούς βγαίνει και δήθεν καταγγέλλει τη μαφία και το παρακράτος του Μαξίμου.

Στόχος το κλείσιμο εφημερίδων

Τρία δημοσιογραφικά συγκροτήματα με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό και τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχουν στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται υπό επαναλαμβανόμενο οικονομικό έλεγχο με τις μεθόδους του κυκλώματος. Πρόκειται για το Documento, την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το συγκρότημα της εφημερίδας «∆ημοκρατία». Προφανώς και ελπίζουμε όχι επιτηδευμένα, τα σαΐνια της έρευνας, ξέχασαν και την εφημερίδα μας. Αυτή όμως υφίσταται άλλου τύπου εκβιασμό και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από το ίδιο σύστημα εξόντωσης, αφού όσο και να ψάξουν, δεν θα εντοπίσουν ειδικά σε εμάς, κανένα επιβαρυντικό οικονομικό στοιχείο: Εκτεταμένη κλοπή σε επίπεδο κυκλοφοριών, αλλοίωση στοιχείων πώλησης σε Επαρχία και Αθήνα, μηχανογραφική επεξεργασία και «μαγείρεμα», επιβάρυνση σε μεταφορικά έξοδα, κακή κυκλοφορία ειδικά στα σημεία της Περιφέρειας, «σύρμα» σε δικά τους φορτηγά και υποπρακτορεία να μην στέλνουν καθόλου την εφημερίδα μας ή να την στέλνουν αργά, να παραλλάζουν συνεχώς και να αυξομειώνουν τα φύλλα στα σημεία και να παρουσιάζουν εικονικό απολογισμό, προσθέτοντας φύλλα σε άλλα συγκροτήματα και να τα αφαιρούν από εμάς. Πρακτικές για τις οποίες οι εμπνευστές τους, θεωρούν ότι δεν είναι ιχνηλατίσιμες και μπορούν να το κάνουν διαρκώς. Μαύρο φίδι που τους έφαγε, όταν θα σκάσει μύτη μαζί μας ο εισαγγελέας, σε δρόμο δίχως επιστροφή.

Ο άνθρωπος-κλειδί και ο Παπασταύρου

Στις 17/11/2023 καταγγελία έφτασε στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές ∆ραστηριότητες βάσει της οποίας ο επικεφαλής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε έλεγχο. Η ίδια καταγγελία έφτασε και στον οικονομικό εισαγγελέα. Στην καταγγελία αυτή  κατονομάζεται το στέλεχος της ΑΑ∆Ε (πρόκειται για το νούμερο 2, ο Νίκος Μπατσίλας), ως σκοτεινό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τις  μεθοδεύσεις που αφορούν και εφημερίδες αντικυβερνητικής γραμμής. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, λόγω των αρμοδιοτήτων του στην
ΑΑ∆Ε ο Ν. Μπατσίλας προτεραιοποιεί ανώνυμες καταγγελίες και ξεκινά ελέγχους με αυθαίρετα κριτήρια. Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρονται πολλά ακόμη επιβαρυντικά για το συγκεκριμένο πρόσωπο, τα οποία η αντικυβερνητική εφημερίδα «Ντοκουμέντο», θα διαβιβάσει μαζί με άλλα στοιχεία στον Ευρωπαίο εισαγγελέα, αφού πρόκειται για ευρωπαϊκό έγκλημα, καθώς αντί να καταπολεμάται η διαφθορά και να εισπράττονται έσοδα, στοχοποιούνται πρόσωπα και εταιρείες για πολιτικούς λόγους.

Στην ίδια καταγγελία γίνεται αναφορά σε δύο πρόσωπα στο Μαξίμου με σημαίνοντα ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό. Ο Ν. Μπατσίλας δεν είναι άγνωστο πρόσωπο. Είναι αυτός ο οποίος το 2015 διενεργούσε έρευνα για τον Σταύρο Παπασταύρου και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που εμφανιζόταν να έχει στην HSBC με βάση τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Ν. Μπατσίλας είχε καταγγελθεί από τον ελεγκτή του Σ∆ΟΕ Π.Ν. ότι τον απείλησε απαιτώντας να αρχειοθετήσει την υπόθεση Παπασταύρου. Στη συνέχεια ο Ν. Μπατσίλας εμφανίζεται να ελέγχει μαζί με τον ελεγκτή Κωνσταντίνο Νέλλα, επιχειρηματία μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον συνέταιρό του ότι είχε αποσπάσει χρήματα από την εταιρεία. Ωστόσο, παρότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν συντριπτικά, οι δύο ελεγκτές βεβαίωσαν ψευδώς ότι όλα ήταν καλά στην επιχείρηση. Εναντίον του Ν. Μπατσίλα και του Κων. Νέλλα κατατέθηκε μήνυση για παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι οι δύο ελεγκτές «ως ειδικοί προανακριτικοί υπάλληλοι, παρέβησαν με πρόθεση το υπηρεσιακό τους καθήκον με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον (στον επιχειρηματία δηλαδή) παράνομο όφελος. Άλλωστε αποδείχτηκε ότι τα παραπάνω αποτελούσαν και το περιεχόμενο του δόλου τους και το ουσιαστικό κίνητρό τους». Ωστόσο λόγω παραγραφής του αδικήματος οι δύο ελεγκτές δεν οδηγήθηκαν σε δίκη και δεν καταδικάστηκαν. Στη συνέχεια και οι δυο ανέλαβαν υπεύθυνες θέσεις στα ανώτατα κλιμάκια της ΑΑ∆Ε και ουσιαστικό ρόλο που αφορά τους ελέγχους και την προτεραιοποίησή τους.

Σε υπόθεση ελέγχου ισχυρού επιχειρηματία που έκανε το νυν στέλεχος της ΑΑ∆Ε, Νίκος Μπατσίλας, ο εισαγγελέας είχε αποφανθεί ότι ο ελεγκτής έδρασε σε όφελος του επιχειρηματία και σε βάρος του ∆ημοσίου. Το αδίκημά του ωστόσο είχε παραγραφεί. Ο Μπατσίλας σήμερα υπηρετεί ως Νο2 στην ΑΑ∆Ε.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a3%ce%a5%ce%a1%ce%99%ce%96%ce%91-%ce%95%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-19-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .