Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28

Harry Dent> Το 2024 θα σκάσει η φούσκα των πάντων προκαλώντας τη “μεγαλύτερη κατάρρευση στη ζωή μας”


Ένας πολύ γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων προειδοποίησε, μιλώντας εχθές στο Fox Digital, ότι η φούσκα «των πάντων» πρόκειται να σκάσει τον επόμενο χρόνο προκαλώντας τη «μεγαλύτερη κατάρρευση στη ζωή μας».

Ο Harry Dent ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα του κραχ θα είναι «εμφανή» μέχρι το Μάιο και ότι θα επιβραδύνουν την οικονομία για πάνω από μια δεκαετία: «Αν έχω δίκιο, θα είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα της ζωής μας και το μεγαλύτερο μέρος του θα συμβεί το 2024. Από το 2009, όλο αυτό που συμβαίνει είναι 100% τεχνητό, δηλαδή μια άνευ προηγουμένου εκτύπωση χρήματος και τεράστια ελλείμματα. 27 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 15 χρόνια, για την ακρίβεια. Είναι εκτός γραφημάτων, 100% τεχνητό, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το κραχ θα πυροδοτηθεί από τις υπερτιμημένες αγορές και τις υπερβολικές δαπάνες τόνωσης, οι οποίες, όπως είπε, θα δημιουργήσουν μια πολύ χειρότερη ύφεση από ό,τι είχαν προβλέψει άλλοι οικονομολόγοι. Το «χειρότερο κραχ της ζωής πολλών ανθρώπων» σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του ίδιου επιπέδου ακόμα και εκείνης της Μεγάλης Ύφεσης του 2008, η οποία ήταν η χειρότερη οικονομική ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση.
Ο Dent είπε ότι η κατάρρευση δεν είναι κάτι το εντελώς κακό: «Είμαι ο τύπος που προσεύχεται για μια κατάρρευση ενώ όλοι οι άλλοι δεν το κάνουν. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στις κεντρικές τράπεζες. Αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα που δεν νομίζω ότι θα το ξαναπάρουμε ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε ανάλογη φούσκα στο μέλλον».

Και πρόσθεσε: «Όταν αυτή η φούσκα περιουσιακών στοιχείων σκάσει και η τιμή των πάντων, ειδικά των κατοικιών, επανέλθει στην πραγματικότητα, φανταστείτε, όχι μόνο θα μπορείτε να αγοράσετε το σπίτι που θέλετε στο μισό… θα μπορείτε να αγοράσετε δύο φορές πιο ωραίο σπίτι για την ίδια υποθήκη που επρόκειτο να πάρετε πριν. Δεν είναι αυτή η εκτίμηση μου ένα χριστουγεννιάτικο δώρο;».

Οι φούσκες της αγοράς χαρακτηρίζονται από μια ταχεία άνοδο των τιμών των μετοχών, πριν από μια απότομη πτώση και ο Dent λέει ότι οι υψηλές τιμές θα πέσουν κατακόρυφα το επόμενο έτος. Ο ίδιος προβλέπει ότι η τρέχουσα φούσκα που θα σκάσει θα είναι παρόμοια με τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1920.

Είπε: «Αυτή η κατάρρευση δεν πρόκειται να μοιάζει με διόρθωση της αγοράς. Θα είναι περισσότερο στο ίδιο επίπεδο με εκείνη από το ’29 έως το ’32. Αυτή είναι η μία φορά που σας το λέω, μην ακούτε τον οικονομικό σας σύμβουλο. Τα πράγματα δεν πρόκειται να επανέλθουν στο φυσιολογικό σε λίγα χρόνια. Μπορεί να μην ξαναδούμε αυτά τα επίπεδα».

Ο Dent ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να «ξεφύγουν» από το κραχ, προειδοποιώντας ότι παρόλο που μπορεί να χάσουν «λίγο περισσότερα κέρδη» πουλώντας τώρα, θα μπορούσαν επίσης να «γλιτώσουν τις τεράστιες απώλειες» που θα έρθουν αύριο. Είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούν «να επανεπενδύσουν σε ένα ή ενάμιση χρόνο από τώρα σε απίστευτα χαμηλές τιμές και να μεγεθύνουν τα κέρδη τους πέρα από κάθε σύγκριση».

Είπε: «Είμαστε ακόμα εκεί ψηλά. Είμαστε ακόμα κοντά στα ύψη και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Λοιπόν, πήρες ένα δώρο… έχεις πάρει αυτό το ριμπάουντ όπου έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να βγεις κοντά στο σημείο που θα μπορούσες πριν».

Ο Dow Jones έκλεισε στις 37.385 μονάδες την Παρασκευή. Να θυμίσουμε ότι την αντίστοιχη μέρα πέρσι ήταν στις 33.203.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .