Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

Ο Στέφανος Μάνος διαβάζει newsbreak, γι’ αυτό αποκήρυξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

 «Ευτυχώς υπάρχει η PISA για να μετράει τα αποτελέσματα της πολιτικής δειλίας»

Άγρια επίθεση στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στην Παιδεία, άσκησε ο Στέφανος Μάνος με ανάρτησή του. Αιτία τα επιεικώς απαράδεκτα αποτελέσματα των διεθνών εξετάσεων PISA, που αποδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εις βάρος όμως των μαθητών.

Και αυτό γιατί στις μετρήσεις PISA 2022 η Ελλάδα έπεσε ακόμη πιο κάτω από το ήδη χαμηλό επίπεδο του 2018.

Ο Στέφανος Μάνος σχολίασε πως «τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Η βαθμολογία των Ελλήνων μαθητών είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη» και υπογραμμίζει δεικτικά πως «υπουργοί νοιάζονται περισσότερο για την εύνοια των συνδικαλιστών της παιδείας από ότι για την πραγματική ανύψωση του επιπέδου της παρεχόμενης παιδείας. Ευτυχώς υπάρχει η PISA για να μετράει τα αποτελέσματα της πολιτικής δειλίας».

‘Οπως αναλυτικά έγραψε:
«Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη χορτάσαμε εκατοντάδες κυριολεκτικά σελίδες νομοθετικών πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας. Χθες πληροφορηθήκαμε τι καταφέραμε. Στις μετρήσεις PISA 2022 πέσαμε κάτω από το ήδη χαμηλό επίπεδο του 2018. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Η βαθμολογία των ελλήνων μαθητών είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη.

Θυμίζω την άρνηση της κ. Κεραμέως που δυστυχώς συνεχίζει ο κ. Πιερρακάκης (παρά τις εξαγγελίες του) να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των πανελλαδικών ανά λύκειο ώστε να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό. Απόδειξη ότι οι υπουργοί νοιάζονται περισσότερο για την εύνοια των συνδικαλιστών της παιδείας από ότι για την πραγματική ανύψωση του επιπέδου της παρεχόμενης παιδείας.

Ευτυχώς υπάρχει η PISA για να μετράει τα αποτελέσματα της πολιτικής δειλίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .