Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29

Santa Tracker: Πώς δημιουργήθηκε – Το λάθος τηλεφώνημα σε απόρρητη γραμμή

Από ένα λάθος τηλεφώνημα ενός 5χρονου αγοριού γεννήθηκε μια παράδοση που μετράει 68 χρόνια ζωής.

Santa Tracker: Πώς δημιουργήθηκε - Το λάθος τηλεφώνημα σε απόρρητη γραμμή

Ο αριθμός τηλεφώνου που διαφημιζόταν ήταν λάθος κατά ένα ψηφίο, οπότε αντί να καλέσουν τον Βόρειο Πόλο, τα παιδιά καλούσαν στην πραγματικότητα σε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως NORAD.

«Αυτό προκάλεσε ένα σωρό παιδιά να καλέσουν το κέντρο επιχειρήσεών μας και να αρχίσουν να ρωτούν πού ήταν ο Άγιος Βασίλης», δήλωσε η υποστράτηγος Κόνστανς Τζένκινς στο KKTV.

Όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει εκεί. Αντ’ αυτού, όμως, καθώς τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν ασταμάτητα, ο Σουπ αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι και ζήτησε από έναν άλλον αεροπόρο να τον βοηθήσει να απαντήσει στο τηλέφωνο.

«Αντί να κάνουν το απλό και να λένε στα παιδιά ‘νομίζω ότι έχετε καλέσει λάθος αριθμό’, χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα που είχαν και άρχισαν να μιλούν σε αυτά τα παιδιά», προσέθεσε η Τζένκινς.

Μία παράδοση 68 χρόνων

Για πλάκα, ένα από τα μέλη του προσωπικού του Σουπ έβαλε την εικόνα ενός ταράνδου και ενός έλκηθρου στον πίνακα που χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν εναέρια αντικείμενα, εξήγησε ο Γκρέγκορι. Αυτή ήταν η αρχή της παράδοσης που γνωρίζουμε σήμερα.

«Έτσι ξεκίνησε από ένα τυπογραφικό λάθος και ένα αστείο», δήλωσε η Γκρέγκορι.

Και κάπως έτσι – χάρη σε ένα τυπογραφικό λάθος, έναν λάθος αριθμό και έναν ευγενικό συνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας – γεννήθηκε μια παράδοση που μετράει 68 χρόνια ζωής.

Και κάπως έτσι – χάρη σε ένα τυπογραφικό λάθος, έναν λάθος αριθμό και έναν ευγενικό συνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας – γεννήθηκε μια παράδοση που μετράει 68 χρόνια ζωής.

Η CONAD έγινε NORAD το 1958, και από τότε κάθε χρόνο βάζει εκατοντάδες εθελοντές πίσω από τα τηλέφωνα για να απαντούν στις κλήσεις των παιδιών από όλο τον κόσμο.

Όμως τι θα σκεφτόταν ο σμήναρχος αν μπορούσε να δει σε τι έχει μετατραπεί το Santa Tracker στα χρόνια που πέρασαν από εκείνο το πρώτο τηλεφώνημα την παραμονή των Χριστουγέννων;

«Η οικογένειά του θα πρέπει να είναι περήφανη γι’ αυτόν, επειδή ήταν το σωστό άτομο που απάντησε στο τηλέφωνο με τον σωστό τρόπο», δήλωσε η Τζένκινς. «Νομίζω ότι με βάση την προσωπικότητα που έδειξε ξεκάθαρα όταν απάντησε σε εκείνη την τηλεφωνική γραμμή, θα ήταν ενθουσιασμένος με όλη τη χαρά που φέρνουμε στα παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .