Παρασκευή, Ιανουαρίου 5

Παρατείνεται μέχρι τις 19 Ιανουαρίου η αποχή των δικηγόρων


Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την παράταση της αποχής μέχρι τις 19 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα η εκδίκαση χιλιάδων υποθέσεων να παραμένει στον άερα.


Νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, παραβρέθηκαν στις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι υποθέσεις εγγραφής και εξάλειψης συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης, αποδοχής κληρονομιάς, έκδοσης κληρονομητηρίου, σύστασης σωματείων, πλην πολιτιστικών, θα διεκπεραιώνονται εφεξής από δικηγόρους, η δε λήψη ενόρκων βεβαιώσεων, όπου προβλέπονται, θα γίνεται μόνο από δικηγόρους ή συμβολαιογράφους.


Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγγειλε την άμεση σύσταση επιτροπής για την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα μελετηθεί η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια, η υποχρέωση έκδοσης γραμματίου σε όλες τις υποθέσεις, όπου παρίσταται δικηγόρος και η επανεξέταση των δικηγορικών αμοιβών.Σχετικά με την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο κ. Φλωρίδης, κατά την ανακοίνωση, εξήγγειλε αλλαγές στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, αποδεχόμενος κάποιες εκ των προτάσεων της Ολομέλειας, χωρίς όμως να τις προσδιορίσει, και χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του προωθούμενου νομοσχεδίου. Επίσης, αποδέχθηκε την πρόταση για συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας για την περαιτέρω συζήτηση επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου.


Για τους δικαστικούς χάρτες της χώρας, ο κ. Φλωρίδης, επικέντρωσε την παρέμβαση του υπουργείου στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, με ειδική μέριμνα για ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.

 taxalia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .