Δευτέρα, Ιανουαρίου 8

Ισπανία: Πάνω από 3.400 εργαζόμενοι θα απολυθούν από την Telefónica

Ανακοίνωσε επίσης τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τα συνδικάτα, με διάρκεια ως το 2026, που ενδέχεται να παραταθεί για ένα επιπλέον έτος, στο πλαίσιο της «ψηφιακής μεταμόρφωσής» της

Telefónica

Η διεύθυνση της γιγαντιαίας ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telefónica ανακοίνωσε την Τετάρτη (3/1) ότι έκλεισε συμφωνία με συνδικάτα, που προβλέπει την απόλυση ως και 3.421 εργαζομένων στην Ισπανία, στο πλαίσιο εγχειρήματος για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Οι μειώσεις του προσωπικού θα λάβουν χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα αφορούν κατά κύριο λόγο υπαλλήλους ηλικίας 56 ετών και άνω που εργάζονται στην επιχείρηση τουλάχιστον 15 χρόνια, διευκρίνισε η διοίκηση της Telefónica.

Το άλλοτε κρατικό μονοπώλιο υπολογίζει πως το σχέδιο απολύσεων θα της κοστίσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ προ φόρων και θα εισφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους που θα ανέρχεται κατά μέσον όρο σε 285 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2025.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση του τομέα των τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας απασχολεί σήμερα περίπου 16.500 εργαζομένους στη χώρα της, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα το προσωπικό της ξεπερνά τους 100.000 ανθρώπους.

Είναι παρούσα σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Βραζιλίας, Βρετανίας και Γερμανίας.


Η Telefónica ανακοίνωσε επίσης τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τα συνδικάτα, με διάρκεια ως το 2026, που ενδέχεται να παραταθεί για ένα επιπλέον έτος, στο πλαίσιο της «ψηφιακής μεταμόρφωσής» της, ώστε να γίνει «πιο ευέλικτη και προετοιμασμένη για μελλοντικές προκλήσεις» στο ιδιαίτερα «ανταγωνιστικό» περιβάλλον σε «βαθιά αναδιάταξη».

Και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες του τομέα των τηλεπικοινωνιών (ΒΤ, Vodafone) έχουν αναγγείλει την κατάργηση θέσεων εργασίας φέτος, καθώς αντιμετωπίζουν ολοένα και σκληρότερο ανταγωνισμό στην αγορά με χαμηλότερες τιμές και προσπαθούν να προσαρμοστούν, καθώς αναφύονται νέες τεχνολογίες, όπως αυτές που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου, η Telefónica έχει βαριά χρέη, εν μέρει λόγω του κόστους της κατασκευής εθνικού δικτύου οπτικών ινών και της δημιουργίας δικτύου υψηλής ταχύτητας πέμπτης γενιάς (5G) για φορητές συσκευές.

 https://www.zougla.gr/money/ispania-pano-apo-3-400-ergazomenoi-tha-apolythoun-apo-tin-telefonica/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .