Τρίτη, Ιανουαρίου 23

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» μόλις 90 δευτερόλεπτα από την παγκόσμια καταστροφή...

Πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ, βρίσκεται το «Ρολόι της Αποκάλυψης» (Doomsday Clock) το οποίο πρόκειται να ρυθμιστεί για το 2024 σήμερα Τ...

Πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ, βρίσκεται το «Ρολόι της Αποκάλυψης» (Doomsday Clock) το οποίο πρόκειται να ρυθμιστεί για το 2024 σήμερα Τρίτη 23/1 στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Το Doomsday Clock έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στην παγκόσμια καταστροφή που προκαλείται από ανθρωπογενείς τεχνολογίες.

Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα, ήτοι το κοντινότερο από το 1947
Το ρολόι χρησιμεύει ως έκκληση για δράση προς τις κυβερνήσεις του κόσμου και ήδη, το ρολόι είναι πιο κοντά στα μεσάνυχτα, μόλις 90 δευτερόλεπτα μακριά από την καταστροφή. Πριν από τον Ιανουάριο του 2023, είχε ρεκόρ των 100 δευτερολέπτων πριν από τα μεσάνυχτα, επί δύο χρόνια.

Το Ινστιτούτο που δημιούργησε το ρολόι, το Bulletin of the Atomic Scientists, διερωτάται εάν η ανθρωπότητα είναι ασφαλέστερη ή διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο εφέτος σε σύγκριση με πέρυσι.

Την 24η Ιανουαρίου 2023, το Ινστιτούτο έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock. Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα, ήτοι το κοντινότερο από το 1947.
http://www.press-gr.com/2024/01/90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .