Παρασκευή, Ιανουαρίου 5

Επώνυμες παρουσίες στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Φώτη Δανάλη στο Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον

 Άνθρωποι της τέχνης τίμησαν την τέχνη με την παρουσία τους στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη

εγκαίνια

Με την παρουσία πολλών επώνυμων του χώρου της τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στο Ιλίου Μέλαθρον.

Τα έργα του εικαστικού, εντυπωσίασαν τους καλεσμένους, τόσο για την τεχνική τους και τη θεματολογία τους όσο και για τη σύνδεσή τους με τον χώρο του Μουσείου που θα τα φιλοξενήσει έως και το τέλος Μαρτίου.

Γεωργία Ζώη, Φώτης Δανάλης,Μαίρη Ραζή, Χάρης Ρώμας, Αθηνά Τρανούλη

Γεωργία Ζώη – Ευάγγελος Τσιρώνης

Οι καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Νομισματικού Μουσείου κ. Αναστασία Ράμμου, ο Χάρης Ρώμας, η Γωγώ Ατζολετάκη, η Γεωργία Ζώη, ο Κώστας Νταλιάνης, η Εβίτα Παπασπύρου, η Μαίρη Ραζή, η Μαρία Ιωαννίδου με τον σύντροφό της Δημήτρη Κρητικό, η Νέλλη Γκίνη, η Λόλα Νταϊφά, ο Πάνος Αμαραντίδης, ο Μέμος Μπεγνής, η Μαρία Παπαλάμπρου, η Αθηνά Τρανούλη, η Αγγελική Λυμπεροπούλου, η Στέλλα Παπαδοπούλου, ο Ευάγγελος Τσιρώνης, ο Νίκος Ελευθερίου, ο Αλέξης Καρατζάς, ο Τάσος Δερτιλής, η Σάγια Τσαουσίδου, ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Χανιώτης, ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, ο Γιώργος Μεστούσης, η σύζυγος του εικαστικού Αλίκη Δανάλη και ο γιος τους Σίμος Δανάλης, συνεχάρησαν τον Φώτη Δανάλη για τα έργα που παρουσίασε σε μια ιδιαίτερα εορταστική και γεμάτη σεβασμό και αγάπη βραδιά.

Εβίτα Παπασπύρου – Αγγελική Λυμπεροπούλου

Γωγώ Ατζολετάκη, Νέλλη Γκίνη και Λόλα Νταϊφά

Μενέλαος Τζαβέλλας, Γωγώ Ατζολετάκη, Νέλλη Γκίνη, Νίκος Ελευθερίου, Λόλα Νταϊφά

Φώτης Δανάλης, Στέλλα Παπαδοπούλου, Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Γιώργος Μεστούσης

Αλίκη Δανάλη – Κώστας Νταλιάνης

Μέμος Μπεγνής, Μαρία Ιωαννίδου, Πάνος Αμαραντίδης

Σταύρος Βόλκος,Αναστασία Ράμμου, Αλίκη Δανάλη, Φώτης Δανάλης, Λόλα Νταϊφά

Δρ. Γεώργιος Κακαβάς – Στέλλα Παπαδοπούλου -Σίμος Δανάλης

Τα έργα τέχνης τοποθετημένα στις μαρμάρινες εστίες του Ιλίου Μελάθρου αποτυπώνουν τους εξεικονισμένους στοχασμούς του καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποιεί λάδια και μικτά υλικά, επιδιώκοντας ευρηματικές χρωματικές και υφολογικές αντιθέσεις. Μέσα από τις αφαιρετικές απεικονίσεις τοπίων και μορφών που πρυτανεύουν στις διακοσμήσεις του Ιλίου Μελάθρου και στα εκθέματα που αυτό φιλοξενεί, παρουσιάζεται μία διαδικασία εσωτερικοποίησης των σκέψεων και των εξωτερικών ερεθισμάτων του καλλιτέχνη, που πρεσβεύει ότι η προσωπική εμπειρία υπερβαίνει κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες μορφές.

Το Γενικό Συντονισμό και την Επιμέλεια της έκθεσης έχει ο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, συνεπικουρούμενος από τον αρχαιολόγο Δρ Δημήτρη Κλουκίνα, τη μουσειολόγο Ελένη Νάκη και τη γραφίστρια Μένη Μπιντέρη. Η φωτογράφιση των έργων πραγματοποιήθηκε από το διακεκριμένο φωτογράφο Γεώργιο Μεστούση. Σύμβουλος επικοινωνίας της έκθεσης είναι η κα Αλίκη Δανάλη (Email: alikidan@hotmail.com).


Η έκθεση «εστία-ΖΩ» θα είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

Σίμος Δανάλης – Χάρης Ρώμας

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης από 08:30 – 15:30 (έως 31 Μαρτίου 2024)
Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671 Αθήνα
Τηλ: 210-3632057

 

 https://www.zougla.gr/politismos/eponymes-parousies-sta-egkainia-tis-ekthesis-zografikis-tou-eikastikou-foti-danali-sto-nomismatiko-mouseio-iliou-melathron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .