Πέμπτη, Ιανουαρίου 25

Αποχωρεί από την πολιτική ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

 Παραιτήθηκε από βουλευτής - «Στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει»

Παραιτήθηκε από βουλευτής και αποχωρεί από την πολιτική σκηνή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ζούγκλας» θα απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στον χώρο της ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, θα αναλάβει ηγετικό πόστο στον κουμπάρο του, εφοπλιστή και ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Γιώργο Προκοπίου.

Ο Βαρβιτσιώτης και ο Γιώργος Προκοπίου. Ο δεύτερος έχει παντρέψει τον πρώην υπουργό.

Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), αναφέροντας τα εξής:

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη της Τζεφ Μοντάνα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

εξωτερικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!».

Η ανάρτησή του:


Μητσοτάκης: Ο Μιλτιάδης επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής, σχετικά με την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα.

Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης, 25 Ιανουαρίου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την απόφασή του ήταν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Την έδρα του στη Βουλή παίρνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

«Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό η παραίτηση»

«Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει κλείσει 25 χρόνια στην πολιτική και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα επαγγελματικά στη ζωή του. Είναι σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η υπόθεση με την Τζεφ Μοντάνα

Οι σκιές άρχισαν τον Ιούλιο του 2023, όταν η Τζεφ Μοντάνα, μιλώντας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στη «Ζούγκλα», είχε αφήσει αιχμές για «πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο» και εν ενεργεία Υπουργό της τότε κυβέρνησης, αποκαλώντας τον με το γνωστό υποκοριστικό του, «Μίλκο».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη της Τζεφ Μοντάνα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

Τότε, ήταν η «κίτρινη κάρτα» από το Μαξίμου και μετά ήρθε η «κόκκινη» με τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη.

Η δολοφονία στο «Blue Horizon» και η αποπομπή

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διετέλεσε για χρόνια μέλος της κυβέρνησης της ΝΔ και αποπέμφθηκε από τον Πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του στην υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη, στον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon».

Τότε, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με υπεκφυγές, ασυναρτησίες και ανοησίες, είχε φτάσει στο σημείο ακόμα και να εξισώσει τους θύτες με το θύμα. Συγκεκριμένα, είχε πει: «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν κι αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μισθό, ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Η δήλωση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Πρωθυπουργό και τον απέπεμψε. Από τότε, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε καταλάβει ότι δεν επρόκειτο πάλι να γίνει υπουργός και αποφάσισε να απασχοληθεί στη ναυτιλία – που έχει άλλωστε πολλούς γνωστούς και φίλους – εξαργυρώνοντας έτσι τη στήριξη που τους παρείχε με την υπόθεση του «Blue Horizon».

 Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη της Τζεφ Μοντάνα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

 https://www.zougla.gr/politiki/paraitithike-o-miltiadis-varvitsiotis-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .