Δευτέρα, Ιανουαρίου 29

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ! «ΚΡΙΣΗ αντιπροσώπευσης της κοινωνίας» βλέπει ο Βενιζέλος...

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου για το εάν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος στη παρούσα φάση. Είπε σ...


Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου για το εάν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος στη παρούσα φάση.

Είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «χώρος για άλλο κόμμα υπάρχει κάθε φορά που το εκλογικό

σώμα νιώθει ότι πρέπει να εκφραστεί και με άλλο κόμμα. Τα κόμματα δημιουργούνται, υπάρχουν πάμπολλα κόμματα, εκτίθενται στις εκλογές και βλέπουν την επίδοσή τους. Άρα αυτό το ξέρουμε πάντα εκ του αποτελέσματος και εκ των υστέρων. Υπάρχει η απόλυτη ασυμμετρία του πολιτικού συστήματος. Έχεις μία πανίσχυρη κυβέρνηση και έχεις μία αντιπολίτευση, η οποία εκπροσωπείται κατά βάση από δύο συστημικά κόμματα, εντός συνταγματικού φάσματος βέβαια, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη στιγμή παλεύουν για τη μεταξύ τους σχέση και προτεραιότητα, αλλά πάντως σε μεγάλη απόσταση από την εκλογική και δημοσκοπική επίδοση της κυβέρνησης. Άρα υπάρχει ένα πρόβλημα εκπροσώπησης της κοινωνίας, η οποία δεν αφορά όμως μόνο την αντιπολίτευση, γιατί στα ποιοτικά στοιχεία, όταν τα ερωτήματα αφορούν την ικανοποίηση ή τη δυσαρέσκεια για κυβερνητικές πολιτικές και εκεί υπάρχει πολύ υψηλό αρνητικό ποσοστό. Άρα αυτό το ανισόρροπο και ασύμμετρο σύστημα δεν λειτουργεί μόνον εις βάρος της αντιπολίτευσης, δημιουργεί και μία ψευδαίσθηση στην κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι είναι πανίσχυρη και αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος, διότι πρέπει να λειτουργείς με πιο συναινετικό, συμπεριληπτικό, όπως είπα, και διορατικό τρόπο. Άρα πράγματι στη χώρα μας έχουμε ένα πρόβλημα που θα το ονόμαζα κρίση αντιπροσώπευσης της κοινωνίας».

 

 http://www.press-gr.com/2024/01/blog-post_4940.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .