Κυριακή, Ιανουαρίου 14

Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα.....--Κασσελάκης σε Πολάκη: Αν δεν ψηφίσεις το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, σε διαγράφω

Ουσιαστικά θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας

Στη «σκιά» της εσωκομματικής αντιπαράθεσης επί του ζητήματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της κομματικής πειθαρχίας που θέλει να επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μια αποστροφή με αποδέκτη τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ρώτησε «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί» με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο; «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί» όπως είπε.

Με φόντο τη χθεσινή διαφωνία του Παύλου Πολάκη, ο κ. Κασσελάκης είπε πως «είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;», προσθέτοντας πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρίνεται και αυτό θα κάνουμε».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι χάρη στη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να «ξεπαγώσει» τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ είπε ότι, αν τελικά ο σχετικός νόμος έρθει στη Βουλή, θα περάσει χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά» τόνισε στη συνέχεια, διερωτώμενος πώς γίνεται να προτείνει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του την αποχή, εάν διαφωνούν με τις ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει κομματική πειθαρχία προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς εκτός αντίθετος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια φέρεται ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης φέρεται να εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρότι μέλος της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

πηγηhttps://www.epilekta.com/2024/01/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .