Κυριακή, Ιανουαρίου 7

Σε απόγνωση οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας: Στο «κυνήγι» προσφορών---Η χώρα μας κατέχει άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ ακρίβειας…

 «Χρυσές» τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης

Μπροστά σε απίστευτες ανατιμήσεις έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι Έλληνες, καθώς οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι στρεβλώσεις στην λειτουργία της αγοράς έχουν προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το βρεφικό γάλα πωλείται έως και 213% ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της ΕΕ! Οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ έχουν εξαπολύσει σαφάρι κατά των πολυεθνικών που πωλούν στην Ελλάδα -μέσω των σούπερ μάρκετ αλλά και των φαρμακείων- βρεφικό γάλα, με τα αποτελέσματα να παραμένουν αμφίβολα. Τα νοικοκυριά, πάντως, βρίσκονται σε απόγνωση και περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις αγορές τους, με τις τιμές στα ράφια να έχουν απογειωθεί. Η χώρα μας κατέχει άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ ακρίβειας

Οι Έλληνες γονείς καλούνται να πληρώσουν έως και τρεις φορές περισσότερο το βρεφικό γάλα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το βρεφικό γάλα, ένα προϊόν αναντικατάστατο για τα μωρά, πωλείται στη χώρα μας από 32 έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΣύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, για τα βρεφικά γάλατα για βρέφη έως 6 μηνών οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία. 

Βρεφικό γάλα σε σκόνη για βρέφη από 0 έως 6 μηνών 800 γρ. 

Σύγκριση προϊόντος σε ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων

-Ελλάδα: από 27,46€ έως 34,32€

-Σουηδία: 21,25 €

Από την μετατροπή από το εθνικό νόμισμα της Σουηδίας (κορώνα Σουηδίας)

-Ολλανδία: 19,99 €

Πόσα ξοδεύει τον μήνα μια οικογένεια με ένα μωρό 5 μηνών στο βρεφικό γάλα

-Ελλάδα: 12 συσκευασίες * 34,32 € = 411,84 €

-Σουηδία: 12 συσκευασίες * 21,25€ = 255 €

-Ολλανδία: 12 συσκευασίες * 19,99€ = 239,88 €

Στην Ελλάδα: +156,84 € ή +61,5% από Σουηδία

+172 € ή +71,6% από Ολλανδία

Ανατιμήσεις: Στο «κυνήγι» προσφορών οι καταναλωτές

Και ενώ «φωτιά» έχει μπει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις, οι καταναλωτές έχουν επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» προσφορών προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .