Τετάρτη, Ιανουαρίου 31

Η Γη της Επαγγελίας το Γευγελή – Έλληνες πηγαίνουν στη γειτονική χώρα για φθηνά ψώνια και καύσιμα

 Οι χαμηλές τιμές σε ορισμένα προϊόντα οδηγούν τους κατοίκους του Κιλκίς στη Γευγελή για ψώνια.

Η ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τα ελληνικά νοικοκυριά. Σε συνέχεια της έρευνας για τη σύγκριση τιμών στις λαϊκές σε Γευγελή και Θεσσαλονίκη, η κάμερα της ΕΡΤ3 βρέθηκε  στη γειτονική χώρα, κάνοντας αντιπαραβολή αυτή τη φορά στις τιμές των

προϊόντων, που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα καύσιμα.

Οι χαμηλές τιμές σε ορισμένα προϊόντα οδηγούν τους κατοίκους του Κιλκίς στη Γευγελή για ψώνια. Καφές, Γιαούρτι, Ζυμαρικά, Λευκό τυρί και αναψυκτικά, βασικά προϊόντα διατροφής δηλαδή είναι φθηνότερα απ’ ότι στην Ελλάδα.


Ορισμένα προϊόντα πάντως όπως οι κάψουλες εσπρέσο, τα καθαριστικά για άλατα και για μπάνιο, οι οδοντόκρεμες και τα δημητριακά είναι ακριβότερα στη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, μεγάλη διαφορά υπάρχει στην τιμή των καυσίμων με τη βενζίνη να είναι φθηνότερη και οι Έλληνες οδηγοί να εξοικονομούν περισσότερα από 25 ευρώ σε ένα γέμισμα για ένα ντεπόζιτο των 50 λίτρων ενώ για φθηνά καύσιμα επισκέπτονται τη γειτονική χώρα ακόμα κι από τη Θεσσαλονίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .