Κυριακή, Ιανουαρίου 28

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ! ΕΦΕΣΗ κατά της μονιμοποίησης συμβασιούχων στο δήμο της Αθήνας...

Λίγες ώρες πριν την εισήγηση του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων με θέμα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της μονιμοποίησης συμβασ...

Λίγες ώρες πριν την εισήγηση του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων με θέμα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της μονιμοποίησης συμβασιούχων (μόνο των COVID), η Δημοτική Επιτροπή του δήμου καλείται να επικυρώσει μια άλλη απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Χ. Δούκας: Πρόκειται για την άσκηση έφεσης κατά της μονιμοποίησης 17 συμβασιούχων!!!!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη (σ.σ. θέμα 16), η Δημοτική Επιτροπή που συνεδριάζει τρεισήμισι ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο (στις 12μμ) καλείται για τη: “Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της με Α.Π.11208/15.01.2024 Απόφασης Δημάρχου, με την οποία αποφασίσθηκε η άσκηση του ενδίκου μέσου της έφεσης κατά της με αριθμό1346/2023 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), με την οποία αναγνωρίστηκε ότι οι ενάγοντες εργαζόμενοι συμβασιούχοι (σύνολο 17) συνδέονται με τον Δήμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και υποχρεώνεται ο Δήμος με την ίδια απόφαση που κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή, να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους όπως πριν, με την απειλή χρηματικής ποινής ύψους 300,00€ ημερησίως για κάθε ημέρα άρνησης”.

Τι προβλέπει η ρύθμιση Βορίδη
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση Βορίδη (άρθρο 37, ν. 4915/2022) υποχρεώνει τους δήμους να ασκούν έφεση σε κάθε θετική πρωτόδικη απόφαση για τους συμβασιούχους τους και εάν ο Δήμος δεν το τηρήσει θα βρει μπροστά του ξανά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως ακριβώς έγινε και με τον προηγούμενο Δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη. Ενώ, όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση Βορίδη, ο δήμαρχος που δεν θα την εφαρμόσει κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και
https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/doykas-askei-efesi-kata-monimopoiisis-symvasioychon-eggrafo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .