Κυριακή, Ιανουαρίου 21

«Τα προβλήματα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα έχουν το όνομα Μητσοτάκης»

 Όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Μέσα σε ένα λεπτό στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στα όσα τραγικά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Καραϊβάζ, το Predator και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, τα οποία ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε τα κορυφαία προβληματικά για το Κράτος Δικαίου στη χώρα, ζητήματα.

Στη σημερινή συζήτηση η χώρα μας εκτέθηκε, καθώς δεν ήταν λίγοι οι ευρωβουλευτές που αναφέρθηκαν χωρίς περιστροφές ακόμη και για θέμα στέρησης κοινοτικών κονδυλίων! Ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Jeroen Lanaers, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στη χώρα μας «δεν είναι όλα τέλεια»!

Ο Κώστας Αρβανίτης σχολίασε πως πριν τις εκλογές είχαμε τη σύλληψη δυο ανθρώπων για τη δολοφονία Καραϊβάζ, όμως σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία δεν έχουμε μάθει κάτι παραπάνω.

Για το σκάνδαλο με την υπόθεση Predator άσκησε ευθεία κριτική στον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον τονίζοντας πως εργαλειοποίησε την ΕΥΠ.

Αναφέρθηκε στην 107η θέση της χώρας μας στην ανεξαρτησία του Τύπου και δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι ευνοούνται σκανδαλωδώς οικονομικά τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε και για την τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα έγκλημα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός δεν θα κληθεί να λογοδοτήσει ποτέ.

Αναλυτικά ο Κώστας Αρβανίτης είπε:

Στο ένα λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να επισημάνω τα εξής:

1. Υπόθεση Καραϊβάζ. Μερικές μέρες πριν τις εκλογές οι αρχές ανακοινώνουν την σύλληψη 2 υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου. από τότε μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο από το μέτωπο.

2. Ελληνικό Water gate – Predator gate. 15.500 παρακολουθούμενα πρόσωπα ετησίως, ανάμεσά τους πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής και ευρωβουλευτές, ένας από αυτούς είναι εδώ, ο κ. Κύρτσος, με ανύπαρκτη αιτιολογία και παντελή έλλειψη ελέγχου σκοπιμότητας. Εργαλειοποίηση της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ανιψιός του κύριος Δημητριάδης διευθυντής και πρωταγωνιστής του σκανδάλου.

3. 107 θέση στο πεδίο ανεξαρτησίας και ελευθερίας του τύπου με αδιαφανείς λίστες επιλεκτικής χρηματοδότησης και βιομηχανία SLAPPs κατά δημοσιογράφων και μέσων όπως η εφημερίδα Documento, η Εφημερίδα των Συντακτών κ.ά.

4. Έγκλημα των Τεμπών, όπως πολύ σωστά είπε η κ. Sophie in´t Veld. Οι 57 οικογένειες των νεκρών και 70 των τραυματισμένων και σακατεμένων ανθρώπων δεν θα ακούσουν ποτέ τον αρμόδιο και υπεύθυνο υπουργό να δίνει λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αυτά είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και αυτό έχει ένα όνομα: Μητσοτάκης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .