Τρίτη, Ιανουαρίου 23

Μεσολόγγι: Ποιοι έδωσαν το ραντεβού θανάτου στον Μπάμπη – Το μυστήριο με το τετράδιο

 Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου - Ποιοι άλλοι έχουν δανειστεί λεφτά από τον 31χρονο

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι αλλά παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια που οδήγησαν στο φονικό και αυτό γιατί υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τις σχέσεις του θύματος με τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας, τον κρεοπώλη και τις οικονομικές δοσοληψίες που είχαν μεταξύ τους. Μάλιστα όπως προκύπτει, σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει και η μητέρα του θύματος, ο άτυχος Μπάμπης είχε ένα τετράδιο όπου σημείωνε ονόματα και χρωστούμενα ποσά.
 Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, «η οικογένεια βρίσκεται σε μια κατάσταση τραγική. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Πιστεύω ότι παγιδεύτηκε. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη».
 Σημειώνεται ότι η μητέρα του Μπάμπη έχει αποκαλύψει  ότι ο 31χρονος συνήθιζε να σημειώνει σε ένα τετράδιο τα χρήματα που του χρωστούσαν, καθώς ήταν πολλοί. «Του είχε δανείσει κοντά έναν χρόνο. Όλα μαζί, μαζεμένα 17.000 ευρώ. Τα 7.000 ευρώ είναι μέσω e-banking, περασμένα φαίνονται, τα άλλα είναι στο χέρι λογικά. Είχε αυτό το κακό. Έχει ένα τετράδιο που τα σημείωνε όλα, τα πάντα. Είχε πολλά ονόματα μέσα που του χρωστάνε λεφτά. Έπρεπε να έχει 60-70.000», είχε πει συγκεκριμένα.
 
 

Ένα άλλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο άτυχος Μπάμπης παγιδεύτηκε και από ποιους για να πάει στο ραντεβού θανάτου, αφού όπως φαίνεται ήταν και το σημείο το οποίο έχασε τη ζωή του. Σχετικές δηλώσεις έχει κάνει και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, επισημαίνοντας βέβαια ότι οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός ερευνητής σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει άλλος και άλλοι που γνωρίζουν ή συμμετείχαν στη δολοφονία. Και να γνωρίζουν και να απέκρυψαν στοιχεία, είναι συνένοχοι. Ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης είχαν λογομαχήσει για χρωστούμενα. Είναι δυνατόν να πας για κυνήγι με έναν άνθρωπο που είχατε λογομαχία; Τον παγίδευσε».

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν από την αρχή στο κάδρο. Τις επόμενες ημέρες όμως είπα πως ήταν ένα σκληρό άτομο που δεν θα μιλήσει ποτέ. Δεν θα ομολογήσει ποτέ. Ο Μπάμπης είχε δανείσει χρήματα και σε άλλους. Ήταν ένα παιδί χωρίς την τάση της πονηριάς. Ο 50χρονος ήταν ο αρχηγός της παρέας, η οποία ήταν αποκομμένη από τον κοινωνικό ιστό του Μεσολογγίου», ανέφερε ο κύριος Τσούκαλης.

Το άψυχο σώμα του κυνηγού εντοπίστηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από κλιμάκιο που συμμετείχε στις έρευνες με πραγματογνώμονα και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας. Σημειώνεται πως όταν ο εκπαιδευμένος σκύλος μύρισε το πτώμα, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να γίνει απάντληση υδάτων, προκειμένου να “πέσει” η στάθμη του νερού και να ερευνηθεί το σημείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα και αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής για αυτοψία ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι η σορός έφερε πολλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η σορός του 31χρονου φέρει πολλαπλά τραύματα και μάλιστα εκτός του ότι είναι από κυνηγετικό όπλο, τα πισώπλατα αυτά τραύματα, στο πόδι του τα τραύματα είναι από σκάγια τα οποία χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνου.

Παράλληλα, ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί σήμερα θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

 

Αναζητούν στοιχεία οι αστυνομικοί

Συνεχίζονται από νωρίς σήμερα το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας στην βαλτώδη περιοχή ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα η σορός, η οποία φέρεται να ανήκει στον 31χρονο άνδρα που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των αστυνομικών που μετέχουν στις έρευνες είναι να βρουν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό, αποτυπώματα και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο άνδρας και εναποτέθηκε η σορός του στην βαλτώδη περιοχή.

Παράλληλα, αναζητούν στοιχεία, που μπορεί να «δείξουν» αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες, ενώ ψάχνουν να βρουν όπλο και κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των αστυνομικών που μετέχουν στις έρευνες είναι να βρουν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό, αποτυπώματα και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο άνδρας και εναποτέθηκε η σορός του στην βαλτώδη περιοχή.

Παράλληλα, αναζητούν στοιχεία, που μπορεί να «δείξουν» αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες, ενώ ψάχνουν να βρουν όπλο και κινητό τηλέφωνο.

Στο μεταξύ, στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, αναμένεται να γίνει σήμερα η ταυτοποίηση της σορού, από τους συγγενείς του 31χρονου, αλλά και από το αποτέλεσμα εξέτασης γενετικού υλικού.

Επίσης, από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε ο άνδρας, αλλά και ο τύπος όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Ακόμη, θα εξεταστεί η σορός για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία, όπως για παράδειγμα γενετικό υλικό, που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση.

 https://www.zougla.gr/greece/mesolongi-poioi-edosan-to-rantevou-thanatou-ston-babi-to-mystirio-me-to-tetradio/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .