Τρίτη, Ιανουαρίου 16

«Ανθρωποκτονία με δόλο» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ στην υπόθεση του Μπάμπη- Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Κούτσικου και κρεοπώλη

 Στο βούλευμα με ημερομηνία 12/1/2024 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, με σκοπό τη διακρίβωση τέλεσης και τον κολασμό του υπαιτίου του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με δόλο.

Την ολική άρση του τραπεζικού απορρήτου του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, αλλά και του 51χρονου κρεοπώλη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου με τις Αρχές να αναζητούν το κίνητρο της «εξαφάνισης» του πρώτου που όπως όλα δείχνουν οφείλεται σε

εγκληματική ενέργεια.

Στο σχετικό βούλευμα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου, περιλαμβάνεται το αναλυτικό αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου μέσω της αρμόδιας εισαγγελέως όπου αναφέρονται σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν  από την μέχρι τώρα έρευνα της υπόθεσης.

Πλέον όπως γίνεται κατανοητό η υπόθεση ερευνάται ως υπόθεση «εξιχνίασης ανθρωποκτονίας με δόλο» και με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα εξετάζεται ως κίνητρο της δολοφονίας του 31χρονου να είναι οι οικονομικές διαφορές.

Βάσει αυτού του επιχειρήματος το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου έκανε αποδεκτό το αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου και των δύο για το χρονικό διάστημα από 1/1/2018 έως 5/1/2024.

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας

Στο βούλευμα με ημερομηνία 12/1/2024 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου, με σκοπό τη διακρίβωση τέλεσης και τον κολασμό του υπαιτίου του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με δόλο, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 299 Π.Κ., που φέρεται ότι διαπράχθηκε σε βάρος του ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ Χαραλάμπους κατά το χρονικό διάστημα από 20:30 ώρα της 4ης/1/2024 έως μη προσδιορισθέντα χρόνο, αλλά τουλάχιστον μέχρι και την 7/1/2024.

Ειδικότερα, στις 5/1/2024 μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου η μητέρα του 31χρονου και δήλωσε την εξαφάνιση του σύνοικου γιου της, εκθέτοντας ότι η τελευταία επικοινωνία της με τον εξαφανισθέντα οικείο της ήταν απογευματινές ώρες της 14ης/1/2024, ενόσω αυτός βρισκόταν ακόμη στην οικία τους.

Οι οικονομικές διαφορές

Από την επακολουθήσασα αυτεπάγγελτη προανάκριση προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 4ης/1/2024, το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του Κ. Δ. στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ίδιο βράδυ θα πήγαινε για κυνήγι με τον 51χρονο κρεοπώλη.

Σύμφωνα δε με την μητέρα του Μπάμπη αλλά και το φιλικό περιβάλλον τόσο του θύματος όσο και του 51χρονου κρεοπώλη, οι δύο άνδρες είχαν μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές και συγκεκριμένα ο Κούτσικος φέρεται ότι είχε δανείσει σημαντικό χρηματικό ποσό στον 51χρονο το οποίο ανέμενε να του επιστραφεί από τον οφειλέτη του στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τα ψέματα του κρεοπώλη

Εξεταζόμενος ο 51χρονος ανέφερε αφενός ότι δεν είχε κανονίσει να πάει για «κυνήγι» με το θύμα, επισήμανε δε, μεταξύ άλλων, ότι ο Μπάμπης τον κάλεσε περίπου την 18:30 ώρα της 4ης/1/2024, ζητώντας του να τον μεταφέρει με το όχημά του σε κάποιο σημείο.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από τα δεδομένα των εταιρειών τηλεφωνίας που χορηγήθηκαν αρμοδίως, ο κρεοπώλης ήταν αυτός που κάλεσε το θύμα την 18:25  ώρα της 4ης/1/2024 και όχι το θύμα εκείνον.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αφού έκλεισε το κατάστημά του, την 20:30 περίπου ώρα, παρέλαβε τον Μπάμπη από την οικία του, προκειμένου να τον μεταφέρει στο σημείο που εκείνος του υπέδειξε. Για τις οικονομικές συναλλαγές με το θύμα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είχε δανειστεί από αυτό κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο ωστόσο, του είχε επιστρέψει έως και τα Χριστούγεννα».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην αρχική κατάθεση του κρεοπώλη για τη διαδρομή που ακολούθησε αφού άφησε τον Μπάμπη με τους ισχυρισμούς του να διαψεύδονται από το υλικό που συγκέντρωσε η Αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας.

Η άρση του απορρήτου

«Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο Μπάμπης δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημεία ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του βάσει και των καταθέσεων των οικείων του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο 51χρονος είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων, ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από την 1/1/2018 έως την 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές των ανωτέρω ανδρών.

Επομένως η παροχή των πληροφοριών που ζητούνται με το ως άνω έγγραφο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή είναι απολύτως αναγκαία για την δικαστική ανίχνευση και τον κολασμό κακουργήματος και για τον λόγο τούτο μπορεί και πρέπει κατά την ειδική και αυστηρή ρύθμιση που συνεπάγεται από το άρθρο 3 ΝΔ 1059/1971, να ζητηθούν και επιτρέπεται να δοθούν πληροφορίες σχετικά με την αναλυτική κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών (ατομικών και κοινών), που τηρούσαν και κατείχαν στις Τράπεζες και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ο 31χρονος και ο 51χρονος».

 https://www.zougla.gr/greece/anthropoktonia-me-dolo-vlepei-i-el-as-stin-ypothesi-tou-babi-anoigoun-oi-trapezikoi-logariasmoi-koutsikou-kai-kreopoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .