Τετάρτη, Ιανουαρίου 31

F-35: Ιδού το «κόλπο» για να εισπράξουν 500 εκ. ευρώ οι «εθνικοί εργολάβοι»!

 Οσμή μεγάλου σκανδάλου

Μόνο ένα νοσηρό μυαλό θα μπορούσε να συλλάβει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στο σύνολο των έντιμων ενστόλων και στρατιωτικών αναλυτών, προκαλούν εντύπωση οι διθυραμβικές αναφορές έπειτα από την αποκάλυψη της επιστολής Μπλίνκεν,

που προαναγγέλλει την απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς, από την Ελλάδα.

Ουσιαστικά, η ανακοίνωση δεν αρκεί για να εξαχθούν συμπεράσματα. Πέραν φυσικά του κόστους απόκτησης μόνο της «πλατφόρμας», χωρίς όπλα δηλαδή, το οποίο εμφανίζεται πολλαπλάσιο από αυτό είχε αναφερθεί επίσημα το Νοέμβριο του 2021. Σε αντίθεση φυσικά με την τουρκική παραγγελία των F-16, που αναφέρει αναλυτικά όλα τα όπλα και τον πλήρη εξοπλισμό των αεροσκαφών.

Έλεγε λοιπόν ο αείμνηστος Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Global Pursuits Initiatives της Lockheed Martin Aeronautics στην Αθήνα, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης δημοσιογράφων- παρουσίασης του «Joint Strike Fighter», το Νοέμβριο του 2021: «Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προμηθευτεί το προηγμένο μαχητικό 5ης γενεάς F-35, η τιμή “fly away” της κάθε μονάδας υπολογίζεται πως θα βρίσκεται κάτω από τα 80 εκατ. δολάρια, περιλαμβανομένων συστήματος αυτοπροστασίας, επιπρόσθετων ατρακτιδίων κ.ά.»

Πως είναι δυνατόν, μέσα σε δύο χρόνια, η τιμή για το ίδιο αεροσκάφος να έχει τριπλασιαστεί;

Εδώ προκύπτει τεράστιο θέμα. Οσμή μεγάλου σκανδάλου.

Εκεί όμως που θα γίνει το μεγάλο κόλπο, γεγονός το οποίο είχαμε αποκαλύψει στο παρελθόν και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε, είναι το περιβόητο «χρυσό υπόστεγο»:

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην 117 Πτέρυγα Μάχης θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και δεν θα συμπεριληφθούν ως SSI (προγράμματα Ασφάλειας, Εφοδιασμού και Πληροφοριών) που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια το πρόγραμμα!».

Είναι αυτό που έλεγε παλαίμαχος βουλευτής της Ν.Δ. σε πολιτικό αρχηγό που αντιδρούσε στην αγορά των συγκεκριμένων αεροσκαφών: «Σταμάτα να αντιδράς! Ξέρεις πόσα λεφτά θα βγουν από το υπόστεγο»;

Η απάντηση λοιπόν είναι, 500 εκατομμύρια.

Όταν ανακοινωθεί επίσημα και ο κατασκευαστής, θα δείτε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ που διακρίνονται για τους διθυράμβους υπέρ της απόκτησης των F-35, σχετίζονται με τα συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .