Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22

Επ’ αυτοφώρω υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών – Έπαιρναν «φακελάκι» μέχρι 1.000 ευρώ

Χειροπέδες σε 3 υπαλλήλους και 8 ιδιώτες

Υπάλληλοι στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας στην Βόρεια Ελλάδα συνελήφθησαν για εξυπηρετήσεις έναντι «γρηγορόσημου», όπως πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολη αρίθμηση, άδειες κυκλοφορίας με πλαστά δικαιολογητικά, εμπρόθεσμο αριθμό πρωτοκόλλου κ.ά.

Κατόπιν καταγγελίας εμπόρου αυτοκινήτων, πιάστηκαν στα πράσα να χρηματίζονται. Για το πρωτόκολλο ζητούσαν μέχρι 1.000 ευρώ «φακελάκι» για ημερομηνία προγενέστερης της λήξης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν 3 υπάλληλοι και 8 ιδιώτες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα, παράβαση καθήκοντος, παράβαση της νομοθεσίας για τις σχέσεις κράτους –πολίτη και περί όπλων. Συμπεριλαμβάνονται 57 ακόμη άτομα.

Έμπορος αυτοκινήτων σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας κατήγγειλε ότι κατέβαλλε χρηματικά ποσά στους υπαλλήλους, προκειμένου να προβαίνουν σε καταχωρίσεις φορτηγών που εισήγαγε από γειτονική χώρα σε επιβατικά, τα οποία στην συνέχεια διέθετε προς πώληση παρανόμως.

Τα μέλη των εγκληματικών ομάδων:

 • εξυπηρετούσαν κατά προτεραιότητα («γρηγορόσημο») τους διεκπεραιωτές σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες κατά τη διευθέτηση υποθέσεων των πελατών τους (έκδοση αδειών κυκλοφορίας, μεταβιβάσεις, κ.ά.)
 • χορηγούσαν συγκεκριμένες πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολη ή συγκεκριμένη αρίθμηση (ημερομηνία γέννησης, έτος ίδρυσης αγαπημένης ομάδας, μοτίβο όπως αριθμός «καθρέπτης» 1991),
 • προέβαιναν στην υπεξαγωγή πινακίδων κυκλοφορίας, οι οποίες στη συνέχεια παραχωρούνταν στους ιδιώτες – διεκπεραιωτές, χωρίς να έχουν προηγουμένως εκδοθεί οι αντίστοιχες άδειες κυκλοφορίας.
 • Γνωστοποιούσαν κατ’ εξακολούθηση στοιχεία που αφορούσαν σε προσωπικά δεδομένα ιδιοκτητών οχημάτων και παρέδιδαν χρηματικά ποσά σε ιατρούς, ώστε να εκδοθούν ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις με σκοπό την ανανέωση αδειών οδήγησης των πελατών τους.

Τα επιμέρους χρηματικά ωφελήματα που λάμβαναν δύο από τους υπαλλήλους κυμαίνονταν από 5 έως 150 ευρώ για εξυπηρετήσεις, όπως η παράκαμψη προτεραιότητας, η παροχή πινακίδων κυκλοφορίας με εύκολη αρίθμηση ή η έκδοση αδειών κυκλοφορίας με πλαστά δικαιολογητικά.

Ο τρίτος υπάλληλος, ο οποίος κατείχε θέση λήψης αποφάσεων, ζητούσε:  200 ευρώ για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας ρυμουλκούμενου τροχοφόρου (τρέιλερ) και 1.000 ευρώ για την εξασφάλιση πρωτοκόλλου με ημερομηνία προγενέστερη. Παραλάμβανε τα χρήματα, μέρος των οποίων παρέδιδε στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε οικίες, οχήματα, επαγγελματικούς χώρους και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 35.800 ευρώ,
 • 15 χρυσές λίρες και χρυσό νόμισμα,
 • 12 κινητά τηλέφωνα,
 • 3 αταξινόμητες πινακίδες κυκλοφορίας, δικύκλων – τρέιλερ,
 • 3 επαγγελματικές σφραγίδες,
 • 4 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,
 • υπεύθυνες δηλώσεις και έντυπα εξουσιοδοτήσεων κενά περιεχομένου, τα οποία έφεραν θεωρήσεις γνησίου υπογραφής από υπαλλήλους,
 • χειρόγραφες σημειώσεις και ατζέντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .