Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15

Δήμος αυξάνει κατά 200% τα δημοτικά τέλη!

δήμος-αυξάνει-κατά-200-τα-δημοτικά-τέλη-978653
Δήμος αυξάνει κατά 200% τα δημοτικά τέλη!

Αυξήσεις έως και 200% στα δημοτικά τέλη για την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα φέρνει ως πρόταση την Τρίτη 13 Φλεβάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου Ευρώτα.

Το θέμα με τίτλο «λήψη απόφασης σχετικά με αναπροσαρμογή ή μη των Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Ευρώτα για το έτος 2024», θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Τούντας.

Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται σε μια περίοδο που η ακρίβεια σαρώνει τα λαϊκά νοικοκυριά, η φοροληστεία μεγαλώνει και ο λαός αδυνατεί να τα βγάλει πέρα.

Με ανακοίνωση της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, που προχωρά σε αυτήν την αύξηση καθώς είναι πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και προσθέτει ότι «οι αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 90 έως 200% έρχονται ως αποτέλεσμα της αύξησης του ρεύματος από την ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας και η αύξηση στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας από την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την παράδοσή τους στην ΤΕΡΝΑ». «Αυτό δεν το ήξερε ο κ. Βέρδος όταν έκανε την προεκλογική του εκστρατεία;» αναρωτιέται η «Λαϊκή Συσπείρωση» και υπενθυμίζει ότι «για αυτές τις αυξήσεις είχαμε προειδοποιήσει τους δημότες μας ότι θα έρθουν από την αρχή του αγώνα μας ενάντια στο σκουπιδοεργοστάσιο και την ΤΕΡΝΑ».

«Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΝΔ είναι μεγάλη και δεν πρέπει ο λαός μας να κάνει βήμα πίσω από τον αγώνα του για να διεκδικήσει το δίκιο του» σημειώνει και καταλήγει: «Καλούμε τους φορείς και τους δημότες να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που γεμίζουν τις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, έτσι ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του δήμου, διεκδικούμε όλους τους πόρους που οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια παρακρατούν από τους δήμους και τη μετατροπή τους σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς».

 https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/dimos-ayxanei-kata-200-ta-dimotika-teli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .