Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12

Αγρότες εισέβαλαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μετά την ακύρωση της συνάντησής τους με τον Αυγενάκη

 Εξελίξεις δύο 24ωρα πριν το ραντεβού αγροτοσυνδικαλιστών με τον πρωθυπουργό - Νέα ένταση αναμένεται στα μπλόκα

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Αλεξανδρούπολη με τους αγρότες να εισβάλουν στο αεροδρόμιο και να συγκρούονται με τους αστυνομικούς μετά την ακύρωση της συνάντησής τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι αγρότες είναι στα «κάγκελα» αφού περίμεναν τέσσερις ώρες στο ξενοδοχείο για να συναντήσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Σταύρο Κελέτση. Ωστόσο η συνάντηση ματαιώθηκε και όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο, μόλις ενημερώθηκαν πως ο Αυγενάκης δεν θα τους δει κατευθύνθηκαν εξαγριωμένοι στο αεροδρόμιο.


Εκεί οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να ξεκινήσει ένταση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αγρότες πολιόρκησαν την αίθουσα VIP του αεροδρομίου στην οποία βρισκόταν ο Αυγενάκης.


 

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται δύο 24ωρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο παρά το άνοιγμα για διάλογο από τον πρωθυπουργό, συνεχίζουν οι αγρότες να σκληραίνουν την στάση τους. Υπενθυμίζεται πως νέα μπλόκα έστησαν στην βόρεια Ελλάδα, με αποκορύφωμα το 8ωρο κλείσιμο της Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών για 8 ώρες. Στις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν αγρότες με τα τρακτέρ τους, κλείνοντας την διέλευση των οχημάτων από το σημείο (αυτή γίνονταν από παράπλευρες οδούς) έως τις 20:00.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν μάλιστα και μελισσοκόμοι, οι οποίοι έστησαν κυψέλες έξω από τον Λευκό Πύργο.

Την ίδια ώρα, στην Κοζάνη περίπου 40 αγρότες με τα τρακτέρ τους, έκαναν κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου άδειασαν άχυρα, αλλά και κοπριά, προειδοποιώντας να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι οργανώνουν την «απόβαση» στην Αθήνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όλοι ζητούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που έχουν θέσει στην κυβέρνηση και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, μέχρι να δικαιωθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .