Κυριακή, Φεβρουαρίου 18

Αττική: Τι έδειξαν οι αναλύσεις για μόλυνση στα Εμφιαλωμένα νερά

 


Στα πλαίσια του προγράμματος δειγματοληψιών για τον έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε εμφιαλωμένα νερά που διακινούνται στο

εμπόριο στις 23/1/2024.

Τα δείγματα με τα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού μεταφέρθηκαν από τους αρμόδιους υπάλληλους της υπηρεσίας σύμφωνα με τις ορθές συνθήκες μεταφοράς στο Kεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (KΕΔΥ) προκειμένου να διασφαλίζεται η η πιστότητα των δοκιμών, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO/IEC 17025. Τονίζεται πως σε περίπτωση μη τήρησης αυτών των συνθηκών μεταφοράς τα δείγματα απορρίπτονται από το ΚΕΔΥ με συνέπεια τη μη διενέργεια των αιτούμενων δοκιμών.

Τα εμφιαλωμένα νερά του εμπορίου μεταφέρθηκαν σε θερμοκρασία όχι πάνω από 18ο C εντός 24 ωρών μέσα σε ισοθερμικό ψυγείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε. Δυτικής Αττικής «Μετά τον έλεγχο από το Κ.Ε.Δ.Υ. τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».


Πηγή: themaygeias.gr

 https://taxalia.blogspot.com/2024/02/blog-post_89.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .