Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22

Καταδικάζεστε εις θάνατον, φτωχάλες…

Θα πηγαίνεις για εγχείρηση καρδιάς με ένα πεντακοσάρικο στην τσέπη και θα σου λένε, «πάμε για μια κολονοσκόπηση και βλέπουμε»

papado

Νίκος Παπαδογιάννης

Zω σε μία χώρα που φαντασιώνεται ότι ζει στον Πρώτο Κόσμο, αλλά η μοναδική σχέση της με π.χ. την Αμερική (πέρα από τις κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες και τη διάχυτη θρησκοληψία) είναι η κατεύθυνση στην οποία τρέχει ολοταχώς το άλλοτε υπερήφανο, ισότιμο και αυτόνομο μέσα στην εθνική ένδειά του -και με καύσιμη ύλη τον δικό μας οβολό- Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η απερίγραπτη κυβέρνηση που λυμαίνεται τον τόπο με την ευλογία 2,5 εκατομμυρίων αδιάφορων και υπνωτισμένων πολιτών, απένταρων και χαμηλοσυνταξιούχων στην πλειοψηφία τους, φρόντισε να καταργήσει εν μία νυκτί τον αδιαπραγμάτευτα δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων, επιβάλλοντας δυσβάσταχτο χαράτσι στους ασθενείς που αγωνιούν για την υγεία τους μέσα σ’ ένα σύστημα που καταρρέει. Ο θόρυβος που ακούγεται είναι από τα κόκαλα του Γιώργου Γεννηματά, που τρίζουν ασταμάτητα.

Θα πηγαίνεις για επέμβαση καρδιάς, θα σε ρωτάνε πόσα λεφτά έχεις κομπόδεμα, θα απαντάς «ένα σκάρτο πεντακοσάρικο» και θα σου λένε: «Πάμε για μία χολοκυστεκτομή και βλέπουμε. Εάν δεν έχεις χολοκύστη, να βγάλεις». Εξυπακούεται ότι αυτό το μέτρο νομιμοποιεί στην πράξη -πλαγιομετωπικά- το επάρατο φακελάκι και καταδικάζει τους μη έχοντες σε ακόμη μεγαλύτερες αναμονές, έτι βασανιστικότερες περιπέτειες.

 

Αλήθεια, θα υπάρχει προσωπικό για να πραγματοποιεί τα επί πληρωμή χειρουργεία; Ή θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το ήδη καταπονημένο σε βαθμό εξάντλησης δυναμικό, γιατρών και νοσηλευτών; Ο αδίστακτος Άδωνης είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για νέες προσλήψεις ή για αυξήσεις, «θα χρειαζόταν να επιβάλουμε άλλον έναν ΕΝΦΙΑ», τόνισε, οπότε μάλλον γνωρίζουμε την απάντηση. Όσα ψιλά περίσσευαν στον κρατικό κορβανά ξοδεύτηκαν για να πάρουμε αστυνομικούς και παπάδες. Ε, και κάτι φρεγάτες και αεριωθούμενα, για να μη ξεκαυλώνουν οι στρατόκαβλοι.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υφυπουργού Υγείας, του Μάριου Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως, ο αριθμός των χειρουργείων που βρίσκονται στον θερμοθάλαμο είναι εξαψήφιος (102.634 χθες), ενώ οι ασθενείς που περιμένουν να εγχειριστούν περισσότερο από 12 μήνες είναι 26 χιλιάδες. Σωστά διαβάσετε: δώδεκα μήνες και όχι μέρες. «Δεν πρόκειται», λέει, «για επείγοντα, ούτε για ογκολογικά». Αφού είναι έτσι, ας περιμένουν οι άρρωστοι μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Τη δικιά τους, όχι του φανταστικού μας φίλου.

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που ξεδιάντροπα παρουσίασαν οι Αδωναίοι, οι μικροεπεμβάσεις τα απογεύματα (π.χ. καταρράκτης) θα κοστίζουν 300 ευρώ και το κόστος θα ανεβαίνει ανάλογα με τη σοβαρότητα της εγχείρησης, με πλαφόν τα 2 χιλιάρικα. Υπάρχει και βαθμιαία κλιμάκωση, ώστε να διευκολύνονται οι λογιστάδες: «Πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά και εξαιρετικά βαριά».

Και, ναι, όλα αυτά συμβαίνουν στο πανευρωπαϊκό βασίλειο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Καταπώς είπε κάποτε ο εμπνευστής της διαβόητης λίστας Πέτσα, ο Πέτσας ντε, όποιος δεν προσαρμόζεται πεθάνει. Καταδικάζεστε εις θάνατον, φτωχάλες. Την επόμενη φορά, φροντίστε να γεννηθείτε πλούσιοι στις πορφύρες, όπως ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μας.

Μισό λεπτό, έχουμε και άλλη ομοιότητα με το Αμέρικα , τώρα που το ξανασκέφτομαι. Αίφνης, ή λιγότερο αίφνης, ανακαλύψαμε ότι κρύβουμε στον αόρατο κόρφο μας «παλαιοχριστιανικές» ακραία συντηρητικές κοινότητες, όπως εκείνοι οι Άμις που οι παλαιότεροι πρωτοείδαμε στην ταινία Μάρτυρας Εκλήματος του αγαπημένου Πίτερ Γουίαρ, με τον Χάρισον Φορντ και την Κέλι ΜακΓκίλις,

 

Οι ακόλουθοι αυτών των εν δυνάμει αιρέσεων, για τον αληθινό κόσμο μιλάμε τώρα, απορρίπτουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής και ζουν απομονωμένοι από τα εγκόσμια, ενίοτε σε σπηλιές, μακριά από ενοχλητικούς θεσμούς όπως η Εφορία και η Αστυνομία. Σε πείσμα των νόμων, αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο (με το άλλοθι της «έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα») και παίρνουν στο κυνήγι όποιον τολμήσει να τους ζητήσει εξηγήσεις.

Οι πιο καχύποπτοι παρατηρητές υποψιάζονται ότι ανάμεσα στα μισόλογα κρύβονται αιμομιξίες και βιασμοί, ενώ το πιο «λάιτ» κατηγορητήριο των social media καταμαρτυρά έκθεση ανηλίκων σε κινδύνους, μηδαμινή υγιεινή και ασφάλεια, επιθετικότητα, παράνοια και χίλιες δυο άλλες σπεσιαλιτέ των χρυσαυγιτών. Και ετούτα είναι μόνο τα διά γυμνού οφθαλμού ορατά.

Εννοείται, ότι στον γαλανόλευκο παράδεισο των ψεκασμένων οι «αιρετικοί» της Κορίνθου και άλλων ομοίων κοινοτήτων (που ασφαλώς υπάρχουν) βρίσκουν εκεί έξω μυριάδες υποστηρικτές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη στάση τους «αντισυστημική» και στηλιτεύουν τη woke κουλτούρα ξέρω γω.

 

«Δεν πειράξαμε κανέναν», ξεσπαθώνει από το κρατητήριο ο 45χρονος πατριάρχης της παλαιοχριστιανικής φαμίλιας της Κορίνθου, δημοτικός υπάλληλος που εργαζόταν με τηλεργασία από το λαγούμι, παρακαλώ, σε απ’ ευθείας σύνδεση με την Εύβοια όπου υπηρετούσε. Ψηφιακοί νομάδες απανταχού, ελάτε να ζήσετε τον μύθο σας στην Ελλάδα…

Η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών καταγγέλλει με παρέμβασή της, ότι σε κατ’ οίκον εκπαίδευση υποβάλλονται παράνομα τουλάχιστον 200-300 παιδιά «κυρίως εύπορων οικογενειών που σχετίζονται με τον παραθρησκευτικό χώρο». Τονίζει, μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ, ότι η θρυαλλίδα που πυροδότησε το κίνημα ήταν μία κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους αλλά μεγάλου αντικτύπου, που δεν θα εκπλαγώ αν προσεχώς ξαναπροβληθεί στις οθόνες σας. Και δεν εννοεί τον Κυνόδοντα του εξαίρετου Γιώργου Λάνθιμου:

«Όλα ξεκίνησαν το 2017 με την προβολή του ντοκιμαντέρ “ΙΧΘΥΣ” στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έκπληκτοι γονείς και συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η περίπτωση μιας οικογένειας που λόγω “έλλειψης εμπιστοσύνης” στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (στην πραγματικότητα, λόγω ισχυρών θρησκευτικών πεποιθήσεων) δεν έστελνε τα 4 παιδιά της στο σχολείο και είχε συνάψει συμφωνία με κάποιο ιδιωτικό σχολείο για «να δώσουν (τα παιδιά) τις εξετάσεις και παρακολουθούν και κάποια πράγματα που είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν.

 

Μετά από έρευνα, πληροφορηθήκαμε ότι ο πατέρας ήταν ιατρός και μάλιστα Διευθυντής σε κλινική πολύ γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας. Αποστείλαμε όλα τα στοιχεία που διαθέταμε στο Υπουργείο Παιδείας και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να βρεθεί το ιδιωτικό σχολείο που εξέδιδε μαϊμού τίτλους και να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη νόμιμη φοίτηση των μαθητών.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το βαρύ όνομα και οι διασυνδέσεις του πατρός (και της παραθρησκευτικής οργάνωσης) αποτέλεσαν αξεπέραστο εμπόδιο για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας που, παρά το γεγονός ότι είχαν ονόματα, για κάποιον παράξενο λόγο, δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ποιο ήταν το ιδιωτικό σχολείο που χορήγησε τους παράνομους τίτλους».

 Στη χώρα των Τεμπών και του Όλιβερ, και τόσων άλλων εγκλημάτων που έμειναν ή θα μείνουν ατιμώρητα, ουδείς εκπλήσσεται και ουδείς επαναστατεί, από τις καταγγελίες για συγκάλυψη μεγαλόσχημων που παρανομούν. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι από σήμερα συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου. Θα μείνουν και αυτοί στο απυρόβλητο;

 https://www.koutipandoras.gr/article/katadikazeste-eis-thanaton-ftochales/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .