Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26

Πειράματα της κυβέρνησης με τα απογευματινά χειρουργεία

Στην πράξη θα κριθεί το σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία υποστήριξε ο Μαρινάκης, σχολιάζοντας το “άδειασμα” της Παγώνη για τις ελλείψεις προσωπικού, ενώ ο Γεωργιάδης υπόσχεται προσλήψεις στο ΕΣΥ

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα απογευματινά

χειρουργεία αποδεικνύεται πως όχι μόνο νομιμοποιεί το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά είναι και πρακτικά επικίνδυνο για τη λειτουργία του ΕΣΥ. Και αυτό καθώς όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και τα πρωινά και απογευματινά χειρουργεία.

Η κυβέρνηση πάντως κωφεύει στις καταγγελίες αυτές, που προέρχονται μάλιστα από ένα πρόσωπο που όχι μόνο έχει εμπειρία στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά είναι προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία. Και απαντά ότι το σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία “θα κριθεί στην πράξη”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ειδικότερα, κληθείς από το NEWS 24/7 να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Παγώνη, ο κ. Μαρινάκης καταρχήν υποστήριξε ότι τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία πρωτοβουλία “οργανωμένη, προγραμματισμένη και θα ωφελήσει πρώτα από όλα τους ασθενείς, θα ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία”.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε επίσης ότι θα υπάρχουν αυστηρές δικλείδες για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και την προστασία των ασθενών. “Στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο είναι λειτουργικό. Έχουν ληφθεί τα μέτρα για να λειτουργήσουν και τα απογευματινά και τα πρωινά χειρουργεία” πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης ότι κερδισμένοι θα είναι όλοι οι ασθενείς. Και αυτό, όπως είπε, επείγουσες περιπτώσεις θα χειρουργούνται τα απογεύματα χωρίς δική τους συμμετοχή. Ενώ – πάντα σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη – αυτοί που θα παραμένουν στη λίστα για τα πρωινά χειρουργεία, θα μπορούν να χειρουργηθούν πχ σε τέσσερις αντί για έξι μήνες, δεδομένοι ότι άλλοι ασθενείς θα έχουν βγει από τη λίστα και θα έχουν μετακινηθεί στα απογευματινά χειρουργεία.

https://www.news247.gr/politiki/peiramata-tis-kivernisis-me-ta-apogevmatina-xeirourgeia/?utm_source=NEWS24%2F7+Newsletter&utm_campaign=221adc6a17-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_27_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_11a0ec29ff-221adc6a17-393490009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .