Πέμπτη, Φεβρουαρίου 8

Το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που προστατεύει την καρδιά και καταπολεμά τη φλεγμονή

 Χαρίζει υπέροχη γεύση, αλλά και ομορφιά στα πιάτα μας, ενώ είναι πλούσιο σε ωφέλιμα συστατικά με σημαντικές προστατευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό - Ανακαλύψτε το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που καταπολεμά τη φλεγμονή

Έχει εντυπωσιακό φλογερό χρώμα και προσθέτει νοστιμιά σε πολλά διαφορετικά πιάτα. Εκτός από αυτά, όμως, κρύβει και μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, όχι μόνο καταπολεμά τη φλεγμονή, αλλά μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη έναντι συγκεκριμένων αυτοάνοσων παθήσεων, αλλά και τύπων καρκίνου.

Αρχικά, η πάπρικα εντοπιζόταν περισσότερο σε πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Η υπέροχη γεύση που προσδίδει, όμως, έγινε γρήγορα αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πεντανόστιμο μπαχαρικό είναι, επιπλέον, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και διάφορες βιταμίνες. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές της ικανότητες. Η καυτερή πάπρικα, επιπλέον, περιέχει καψαϊκίνη, η οποία αποτελεί το συστατικό – κλειδί για την προστασία του οργανισμού από σοβαρές ασθένειες. Αν, ωστόσο, οι πικάντικες γεύσεις δεν είναι του γούστου σας, μην ανησυχείτε, ακόμη και οι γλυκές ποικιλίες πάπρικας κρύβουν πολύτιμα οφέλη για την υγεία.

Μεταξύ άλλων, μερικά από τα πιο σημαντικά «δώρα» της πάπρικας στην υγεία είναι:

1. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .