Πέμπτη, Φεβρουαρίου 29

Το ''έγκλημα διαρκείας'' με θύμα την ελληνική Ομογένεια.

 Aρχιεπισκοπή και ελλην. κυβερνήσεις κατάστρεψαν τον Ελληνισμό ΗΠΑ.

Σχέδιο αφανισμού Ομογένειας, με κλείσιμο ελληνικών σχολείων ενοριών

Πριν 20 χρόνια, άρχισε αργά και μεθοδικά ο ''αγώνας'' γιά να μην υπάρξει συνέχεια της ελληνικής παρουσίας στις ΗΠΑ.

Επί εποχής αρχιεπίσκοπου Δημήτριου, του χειρότερου από όλους, άρχισαν να κλείνουν τα ελληνικά σχολεία (νηπιαγωγεία κ.ά.) στις ενορίες- κοινότητες της Αρχιεπισκοπής.

Σχολεία που έχτισαν 'Ελληνες μετανάστες, γιά να μην χαθεί ο Ελληνισμός ΗΠΑ.

Οι λόγοι;;; Οικονομικοί. Η αρχιεπισκοπή, ως θυγατρική εμπορική επιχείρηση του φιλοχρήματου ''πατριαρχείου Κων/πολης'', ήθελε το χρήμα των ενοριών, αδιαφορώντας για το κλείσιμο των σχολείων, γιά την συνέχεια της ελληνικής παρουσίας στις ΗΠΑ. Πατριαρχείο και Αρχιεπισκοπή, νόμιζαν ότι θα ''προσελκύσουν'' χριστιανούς άλλων εθνικοτήτων (ως ''πελάτες'', γιά ''κονόμες'') και ότι δεν χρειάζονταν τον Ελληνισμό. Ηλίθια πολιτική, που ακυρώθηκε στην πράξη.

Την πολιτική αυτή, γιά να μην υπάρξει συνέχεια του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, δυστυχώς, υποστήριξαν (και υποστηρίζουν) με την αδιαφορία, απραξία τους, οι κυβερνήσεις του σάπιου κράτους της Ελλάδας.

Αρχιεπισκοπή Αμερικής (δηλ. πατριαρχείο Κων/πολης) και ελληνικές κυβερνήσεις, συνειδητά, όπως αποδεικνύεται, έκαναν το ''έγκλημα διαρκείας'' εις βάρος του Ελληνισμού Αμερικής.

Σήμερα, ποσοστό 80-85% ελληνικών σχολείων (απογευματινών, νηπιαγωγείων κλπ) που υπήρχαν στις 500+ ενορίες-κοινότητες ανά τις ΗΠΑ, έκλεισαν την τελευταία δεκαετία. ΟΧΙ από έλλειψη παιδιών, αλλά γιά... οικονομικούς λόγους.

Τα κτίρια υπάρχουν σε κάθε ''ελληνο-ορθόδοξη'' ενορία-κοινότητα στις ΗΠΑ... Είναι άδεια, δηλ. ''ντουβάρια', αφού έκλεισαν τα απογευματινά σχολεία.

Αν ήθελε, αν ενδιαφερόταν λίγο γιά τον Ελληνισμό, θα μπορούσε η ''εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', να ζητήσει εθελοντές -άμισθους- απόφοιτους γυμνασίου, 'Ελληνες Ομογενείς, να διδάσκουν τα παιδιά των ενοριτών Ελλήνων, ελληνικά κ.ά. στις άδειες τώρα σχολικές αίθουσες των ενοριών-κοινοτήτων.

ΔΕΝ το κάνει. Κι έτσι πιστοποιεί ότι ΔΕΝ θέλει να υπάρξει συνέχεια του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. 'Ετσι πιστοποιεί ότι -με πολιτική πατριαρχείου- ουσιαστικά προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας γιά τον ολικό αφανισμό, σε 2-3 δεκαετίες, της Ομογένειας ΗΠΑ.

Και το πλέον σημαντικό, καταστρεπτικό: Η ελληνική γλώσσα καταργήθηκε στις λειτουργίες και τελετές στις εκκλησίες μας, από αρχές 2000.

Γιά τις ελληνικές κυβερνήσεις και τα διιαπλεκόμενα κόμματα που ''στηρίζουν την Αρχιεπισκοπή'', συμπράττοντας διαχρονικά στο έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού ΗΠΑ, δεν χρειάζονται σχόλια.

Ακόμα και σήμερα το θλιβερό και γελοίο υπουργείο Εξωτερικών, ομιλεί γιά ''συνεργασίες'' με την Αρχιεπισκοπή, υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη των Ομογενών ΗΠΑ, πιστοποιώτας πόσο πολύ άσχετο και βρώμικο είναι.

Το κόστος να συντηρούνται παπάδες στις ενορίες μας στις ΗΠΑ, είναι πολύ υψηλό (μισθοί, πληρωμές γιά σπίτια, ασφάλειες, αυτοκίνητα κλπ). Υψηλό και το ''χαράτσι'' στις μητροπόλεις, στην Αρχιεπισκοπή που λένε στις ενορίες ''φέρτε το χρήμα και αν δεν έχετε πάρτε δάνειο''.

Γεγονός, που ενισχύει τις φήμες ότι, εξεπίτηδες πατριαρχείο και Αρχιεπισκοπή θέλουν την απαξίωση, το κλείσιμο ενοριών-κοινοτήτων, ώστε να πωληθούν κτίρια και οικόπεδα και -φυσικά- το χρήμα να καταλήξει στο ''τουρκικό ίδρυμα''. Και από ότι φαίνεται, δεν είναι μόνο ''φήμες'', αλλά πραγματικότητα.

Οι 'Ελληνες πήγαιναν στις εκκλησίες τους, επειδή συντηρούσαν έτσι και τα νηπιαγωγεία, απογευματινά σχολεία, να μαθαίνουν ελληνικά, τα παιδιά και εγγόνια τους. 'Οταν κατάλαβαν την πολιτική ''ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ'' της απαξιωμένης ''φιλελληνικής Αρχιεπισκοπής'' (που κατάργησε πριν 2 δεκαετίες την ελληνική στις τελετές-λειτουργίες) και του φιλοχρήματου πατριαρχείου Κων/πολης, αηδίασαν και μένουν μακριά. Και ο μαρασμός εκκλησιών, κτιριακών εγκαταστάσεων ενοριών, είναι φανερός.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη π.χ. στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, όπου ζει ποσοστό 12-15% του Ελληνισμού ΗΠΑ. 'Εκλεισαν αρκετά σχολεία (και δημοτικά), πάλι γιά... οικονομικούς λόγους.

Είπαμε, το χρήμα όλο χρειάζεται γιά παπάδες, γιά το ''πατριαρχείο'', γιά τα τουριστικά ταξίδια του αρχιεπ. Ελπιδοφόρου ή τους μισθούς αργόσχολων Αρχιεπισκοπής και του κάθε Σαφιολέα.

Υπάρχουν και τα 100+ εκατομμύρια δολάρια από τις ''δωρεές νεογενίτσαρων αρχόντων πατριαρχείου''. Αλλά ούτε ένα δολάριο δίνεται γιά την ελληνική Παιδεία!!!

Αρχιεπισκοπή Αμερικής, πατριαρχείο Κων/πολης: ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. Μόνο το χρήμα ενδιαφέρει τους ανθέλληνες ρασοφόρους, με αρχηγό ''την Αυτού Θειοτάτη Πανδολαριότητα'', Βαρθολομαίο, που προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στους εχθρούς του Ελληνισμού, με την σύμπραξη ελληνικών κυβερνήσεων και κομμάτων.

Σημ.: Ελπιδοφόρε, δεν είναι ''ενδιαφέρον'' γιά την Παιδεία, οι χαζοτελετές, οι δηλώσεις και λοιπά καραγκιοζιλίκια, μαζί με Κοκκόλη και λοιπούς γραφικούς. Σταματήστε τις αηδίες. Χρειάζεται ουσία, χρειάζονται αποφάσεις ουσιαστικές. Διαφορετικά, θα μείνεις στην ιστορία ως ''νεογενίτσαρος, νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας-Παιδείας'' στις ΗΠΑ.

Γ. Λυκ. - Φεβ. '24

...........

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δεν κάνει ''δημόσιες σχέσεις'' με τα γραπτά του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (και με προτάσεις, άποψη-γνώμη).

 

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypalΚΑΛΑΜΙ... Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, των ''επώνυμων'', όσων ''καβάλησαν καλάμι''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .