Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14

Γ. Δημητροκάλλης: Ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα η αλιεία - Δεν πρέπει να σβήσει

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες» κ. Γιάννης Δημητροκάλλης κατά την τοποθέτησή του με τηλεδιάσκεψη στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για το νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης σχετικά με ρυθμιστικές διατάξεις στον κλάδο της αλιείας αρχικά τόνισε πως πρέπει η κυβέρνηση να πάρει επιτέλους στα σοβαρά αυτό τον κλάδο και να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα τους.

Ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακρίβεια στα τρόφιμα σημειώνοντας πως οι παραγωγοί δίνουν στους εμπόρους τα προϊόντα τους και ύστερα τα βλέπουν 3-4 φορές ακριβότερα στα σουπερμάρκετ, απόδειξη πως το καρτέλ τροφίμων κάνει ότι θέλει ανεξέλεγκτα, λόγω ανύπαρκτης ρυθμιστικής αρχής.

“Πρέπει να καταλάβετε πως ο κλάδος τους είναι πολύ σημαντικός για την χώρα μας και δεν πρέπει να σβήσει σε καμία περίπτωση. Η αλιεία δεν είναι απλά μια δουλειά. Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς μας συνδέει με τη θάλασσα.

Βοηθάει τα απομακρυσμένα νησιά και τις ακτές, προσφέροντας δουλειές και προστατεύει τη χώρα μας ενισχύοντας την εθνική μας άμυνα με την παρουσία των ψαράδων στα ύδατα που αποτελούν σύνορα. Ταυτόχρονα, διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις μας και τον πολιτισμό μας. Η αλιεία μας δίνει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, με τα ψάρια και τα θαλασσινά που τρώμε.

Η σοφία των ψαράδων, που βασίζεται στην εμπειρία και τη γνώση τους, βοηθάει τους επιστήμονες και έπειτα εμάς  τους πολιτικούς να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον. Η αλιεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής της Ελλάδας, γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη την νομοθέτηση άσκησης επιπλέον ανταγωνισμού στις δραστηριότητες τους
 ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Δημητροκάλλης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .