Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14

Συναγερμός στις ΗΠΑ για απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας – Ενημερώνεται το Κογκρέσο

 Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απειλή συνδέεται με τη Ρωσία - ABC: Το Κρεμλίνο θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο διάστημα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ λόγω απειλής κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Τέρνερ, ο οποίος με επιστολή του φαίνεται πως ενημερώνει σχετικά τα μέλη του Κογκρέσου.

Παρά το γεγονός πως τόσο ο Τέρνερ όσο και ο Λευκός Οίκος αρνούνταν να δώσουν λεπτομέρειες, δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωναν στο CNN, πως η συγκεκριμένη απειλή συνδέεται με τη Ρωσία.

Πηγή του CNN επιβεβαίωσε ότι «πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μια εξαιρετικά ανησυχητική και αποσταθεροποιητική ρωσική ικανότητα για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα».

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τέρνερ απέστειλε στους συναδέλφους του στο Κογκρέσο επιστολή στην οποία ανέφερε ότι το επείγον ζήτημα αφορά «μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».

Τα μέλη του Κογκρέσου θα δουν τις πληροφορίες αυτές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Επιπλέον ο Τέρνερ κάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτή την απειλή.

Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στο Reuters ότι η δήλωση του Τέρνερ σχετίζεται με τη Ρωσία και τις επιχειρήσεις της στο διάστημα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.

Πολλές πηγές που γνωρίζουν τις πληροφορίες τις χαρακτήρισαν «πολύ ευαίσθητες».

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά για να ορίσει συνάντηση με κορυφαίους νομοθέτες των επιτροπών εθνικής ασφάλειας πριν ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημοσίως για αυτό που χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή εθνικής ασφάλειας».

Την ίδια ώρα, το ABC News  έδωσε περαιτέρω πληροφορίες από δικές του πηγές λέγοντας ότι η προειδοποίηση για απειλή εθνικής ασφάλειας αφορά τη Ρωσία που θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .