Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

Ν.Συρίγος: «Προσεύχομαι για την μητέρα μου – Θέλω να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της»

«Δεν υπάρχει χώρα για άτομα με αναπηρία»

Ν.Συρίγος: «Προσεύχομαι για την μητέρα μου – Θέλω να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της»
Ο Νίκος Συρίγος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για την καθημερινότητα της μητέρας του η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

“Θεωρώ ότι η μάνα μου κουβαλάει έναν πολύ μεγάλο σταυρό, ο οποίος είναι ασήκωτος.

Και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κάνει ό,τι παλαιότερα στη ζωή της (σ.σ. λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας) είναι βάρος για όλους μας, κυρίως για τον πατέρα μου ο οποίος είναι εκεί δίπλα της από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα.

Ουσιαστικά εκείνος είναι που καθορίζει και τη ζωή της μάνας μου που δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Για εμάς είναι πολύ μεγάλος σταυρός” τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

“Επειδή η μάνα μου μας μεγάλωσε με έναν τέτοιο τρόπο που νιώθαμε ότι είναι παντοδύναμη, πολύ δραστήρια, είναι αυτό που ζητάω στις προσευχές μου κάθε βράδυ. Να βρεθεί ένας τρόπος να ξανασηκωθεί στα πόδια της”.

“Δεν υπάρχει χώρα για άτομα με αναπηρία. Η χώρα μας είναι ένας μεγάλος Καιάδας. Ρίχνουμε τους ανθρώπους με αναπηρία στον Καιάδα” υπογράμμισε, ακόμα, ο έμπειρος δημοσιογράφος στη νέα του συνέντευξη.

“Να πω ότι, όταν πήγα σε ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, τα χρήματα που μου είπαν να δώσω ήταν σαν να ήμουν εφοπλιστής. Και πάλι θα μου φαίνονταν πολλά.

Επίσης, να πω ότι τα ελάχιστα δημόσια κέντρα αποκατάστασης έχουν μια λίστα αναμονής που ξεκινάει από τώρα για να μπει ο άνθρωπος, αν μπει κι αν είναι τυχερός, έναν με ενάμιση χρόνο μετά”.


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/n-syrigos-proseyxomai-gia-tin-mitera-mou-thelo-na-vrethei-enas-tropos-na-ksanasikothei-sta-podia-tis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .