Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28

ΜΑΖΙΚΗ διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών στην Κεντρική Ευβοία

Ελεύθερα Βουνά χωρίς αιολικά  Σήμερα στα Καμπιά της Εύβοιας είχαμε απλά το "ζέσταμα"...  Αυτό το έγκλημα δε θα επιτρέψουμε να γίνε...

Ελεύθερα Βουνά χωρίς αιολικά
 Σήμερα στα Καμπιά της Εύβοιας είχαμε απλά το "ζέσταμα"... Αυτό το έγκλημα δε θα επιτρέψουμε να γίνει.
Γιάννης Σταματίου

Με μεγάλη συμμετοχή και με το σύνθημα «η Εύβοια και η Σκύρος δεν χαρίζονται!» πραγματοποιήθηκε  στα Καμπιά Ευβοίας διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Κοινότητα Καμπιών, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας και το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων (Αθήνας).
Η ευβοϊκή φύση τα τελευταία χρόνια υποφέρει από την αλόγιστη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και οι τοπικές κοινωνίες προσπαθούν να σώσουν τα βουνά τους. Αυτή τη φορά αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού στο βουνό πάνω από τα Καμπιά. Η τοποθέτηση ανεμολογικού ιστού σε ένα βουνό εξυπηρετεί τη συλλογή ανεμολογικών δεδομένων σε περιοχές όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικών. Είναι μία από τις πρώτες κινήσεις που, εάν δεν υπάρξει κοινωνική αντίσταση, οδηγεί στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

 

 http://www.press-gr.com/2024/02/blog-post_124.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .