Κυριακή, Φεβρουαρίου 4

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου αν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας

 Νικος Νικολόπουλος :Γιατί είναι αναγκαίο ένα κόμμα δίπλα από τη ΝΔ

Υπάρχει χώρος για έναν κόμμα δεξιά της ΝΔ; Ναι λέγει το 38,8%, σε δημοσκόπηση της GPO αλλά δεν είναι το μόνο στοιχείο που μας το δείχνει. Σε όλη την Ευρώπη η στροφή προς τα δεξιά είναι μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη. Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών θέλει να επιστρέψει στις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε, δεν συμφωνεί πια με την παγκοσμιοποίηση και όσα έχει επιφέρει.

Στην Ελλάδα, η καταγεγραμμένη δεξιά πέραν της ΝΔ εκφράζεται ήδη με τρία κόμματα στη Βουλή: Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες έχουν ποσοστό 12,82%. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε μικρότερα κόμματα με ποσοστά που ανεβάζουν το συνολικό ποσοστό άνω του 15%, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της Δεξιάς που βρίσκεται μέσα στη ΝΔ.

Υπάρχουν τώρα δυο ερωτήματα. Γιατί χρειάζεται ένα κόμμα δεξιά της ΝΔ; Και αν το χρειαζόμαστε γιατί δεν μπορεί να εμφανιστεί ή να συγκροτηθεί; Θα προσπαθήσω να απαντήσω: 

1. Ένα κόμμα δεξιά της ΝΔ δεν έχει να κάνει μόνο με τις παραδοσιακές αξίες του χώρου αλλά και με την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας. Ναι, θέλουμε με πάθος, αυτές οι αξίες να διέπουν συνολικά την ελληνική κοινωνία αλλά πέρα από αυτές, που ήδη πλήττονται, υπάρχει και η καθημερινότητα, υπάρχει και η ίδια η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης διολισθαίνει σε μια μοναρχική διοίκηση της χώρας χωρίς κανείς να μπορεί να τον περιορίσει. Κι όταν λέω κανείς, εννοώ και μέσα στη ΝΔ αλλά και από την αντιπολίτευση γενικά. Καμία απολύτως απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει παρθεί μετά από συλλογική συνεννόηση. 

Η ΝΔ όμως είναι το κόμμα που έφερε την Δημοκρατία στην Ελλάδα, ψήφισε ένα καταπληκτικό Σύνταγμα, θεσμοθέτησε θεσμούς ελέγχου, κατοχύρωσε το πολίτευμα που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σαν σύγχρονος μονάρχης καλυπτόμενος πίσω από τις υπερεξουσίες στον εκάστοτε πρωθυπουργό, (που επέβαλε αλλάζοντας το Σύνταγμα το 1986 ο τον Α. Παπανδρέου) δεν σέβεται.

Χρειάζεται λοιπόν ένα κόμμα δίπλα από τη ΝΔ όχι μόνο να υπερασπιστεί τις διαχρονικές κοινωνικές και ηθικές μας αξίες, αλλά και να προστατεύσει την ίδια την Δημοκρατία. Η αρχή του ενός ΔΕΝ είναι Δημοκρατία.

2. Γιατί δεν έχει εμφανιστεί ένα κόμμα δεξιά της ΝΔ ενώ αριθμητικά υπάρχει; Γιατί λείπει ο αρχηγός του, αυτός που θα εμπνεύσει, θα πείσει θα ενώσει. Στην Ελλάδα οι πολίτες ακολουθούν ηγέτες, αυτή είναι η πολιτική μας πραγματικότητα.

Είμαστε λοιπόν σε μια περίοδο αναμονής. Από την μια ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίζει να κυβερνά σαν ηγεμόνας. Και από την άλλη θα πρέπει να περιμένουμε αυτόν που εκφράζοντας τα σπουδαία και τα χρήσιμα, θα σταθεί απέναντι του


--

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

"Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες" 

www.nikosnikolopoulos.gr

πρώην Υφυπουργός Εργασίας - πρ. Βουλευτής Αχαΐας 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

#Tiktok @ninikolopoulos

#podcast https://anchor.fm/nikosnikolopoulos

twitter: NikNikolopoulosacebook: NikNikolopoulosPage

instagram: nikolaos.nikolopoulos

Youtube Νίκος Νικολόπουλος 

τηλ: 2610344700 fax: 2610344703

6945521111

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .