Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21

ΕΝΤΟΛΗ Μπλίνκεν! ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤΝ απαγόρευσε τους όρους «μητέρα» και «πατέρας»...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ!

Νέα... ήθη και έθιμα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, κατευθύνει το προσωπικό τ...


Νέα... ήθη και έθιμα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, κατευθύνει το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρνμεντ να αποφεύγουν «προβληματικούς όρους» και να χρησιμοποιήσουν γλώσσα που είναι ουδέτερη ως προς το φύλο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους του State Department να αποφεύγουν τη χρήση έμφυλων όρων όπως είναι οι λέξεις «μητέρα», «πατέρας» και «ανθρώπινο δυναμικό», όπως αναφέρεται σε πρόσφατο εσωτερικό υπόμνημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Η ενέργεια αυτή του Άντονι Μπλίνκεν ερμηνεύεται ως μια κίνηση που γίνεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να προωθήσει τη συμμετοχικότητα και να αναγνωρίσει τις διαφορετικές ταυτότητες φύλου. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα ότι το φύλο είναι μια κοινωνική «κατασκευή» και ότι η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου «μπορεί να αντιστοιχεί ή να μην αντιστοιχεί στο φύλο που του αποδίδεται κατά τη γέννηση», σύμφωνα με το έγγραφο της 5ης Φεβρουαρίου, που επικαλείται η εφημερίδα στο δημοσίευμά της. Το σημείωμα περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου National Review και φέρει τον τίτλο: «Μοντελοποίηση της DEIA: Ταυτότητα φύλου: Βέλτιστες πρακτικές».

Η χρήση αντωνυμιών
Ο Μπλίνκεν ενθάρρυνε τους συναδέλφους του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιούν «γλώσσα ουδέτερη ως προς το φύλο, όποτε είναι δυνατόν» για να «δείχνουν σεβασμό και να αποφεύγουν παρεξηγήσεις». Πρότεινε επίσης στους υπαλλήλους να προσδιορίζουν τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όταν συστήνονται σε συναντήσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η παραδοχή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου απλώς βάσει εμφάνισης ή ονόματος «μπορεί να είναι προβληματική» και να μεταφέρει ένα «επιβλαβές, αποκλειστικό μήνυμα», αναφέρει ο Μπλίνκεν στο υπόμνημα. Ωστόσο, ζητά από τους υπαλλήλους να μην «πιέζουν κάποιον να δηλώσει τις αντωνυμίες του».

«Οι κοινώς χρησιμοποιούμενες αντωνυμίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τις she/her, he/him, they/them και ze/zir», εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια ποικιλία αντωνυμιών ή αποδέχονται όλες τις αντωνυμίες. «Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση που θα πρέπει να γίνεται σεβαστή», έγραψε ο Μπλίνκεν.

Οι ευρέως χρησιμοποιούμενες εκφράσεις όπως «ανθρώπινο δυναμικό», «εσείς», «κυρίες και κύριοι», «μητέρα/πατέρας», «γιος/κόρη» και «σύζυγος/σύζυγος» θα πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και να αντικαθίστανται με λέξεις όπως, «εργατικό δυναμικό», «όλοι», «λαός», «όλοι σας», «γονέας», «παιδί», «σύζυγος» ή «σύντροφος» αντί για αυτές. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της The Post για σχολιασμό, σημειώνει η εφημερίδα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .