Πέμπτη, Φεβρουαρίου 1

F-35 (Ελλάδα), F-16 (Τουρκία) και η Κύπρος ξεχάστηκε

Μόνο οι καμπάνες δεν χτύπησαν χαρμόσυνα στην Ελλάδα, επειδή οι ΗΠΑ έκαναν την χάρη να μας πωλήοσυν 20+20 F-35 (μελλοντικά, 2030 η παραλαβή των πρώτων 12), που ίσαμε τότε, κάποιος S-500 θα μπορεί να καταρρίπτει.

Κόστος;;; 'Οχι 8.5 δισ. που λένε τα εξαγορασμένα

ΜΜΕ ως ''παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας'', αλλά, το ελάχιστο, διπλάσιο, αφού θα πρέπει να υπολογιστούν ως επιπλέον κόστος υπηρεσίες, οπλικά συστήματα κ.ά. Υπάρχει κι ένα ερωτηματικό: Τον έλεγχο (ηλεκτρονικό) του F-35, θα τον έχει η Ελλάδα (ή οι... ΗΠΑ);;;;

Η Τουρκία, θα πάρει τα εξελιγμένα F-16 (το ''Κ'' το είχε προβλέψει πριν 1μιση χρόνο), παρά τις αερολογίες των δήθεν ''λομπιστών'' αλα Ζεμενίδης και των ''έγκριτων ανταποκρτιών'' μας, της παραπληροφόρησης, στην Ουάσιγκτον, που όπως αποδείχτηκε -πάλι- προωθούν τα... οικονομικά και λοιπά συμφέροντα των ΗΠΑ μέσω ασοβάρευτων ΜΜΕ Αθήνας, γι' αυτό και η ''μανία'' τους να αγοράσει η Ελλάδα τα F-35 (ήδη είχε προαποφασιστεί, γιατί υπάρχει και γερή μίζα γιά την ''οικογένεια'', όπως έγινε και με τα Rafale).

Οι ανάγκες βασικά της Ελλάδας είναι άλλες σε ότι αφορά εξοπλιστικά, αλλά το ''καθεστώς Μητσοτάκη'' έχει όφελος να πωλεί... ''κουτόχορτο'' στον λαό.

Oι ΗΠΑ, παραδοσιακά, προτιμούν να έχουν ''ίσες αποστάσεις'' από Τουρκία και Ελλάδα (μεροληπτούν υπέρ Τουρκίας σε πολλά ζητήματα δείχνοντας ανοχή). 'Ετσι και τώρα, μόλις τακτοποιήθηκε το ζήτημα πώλησης σύγχρονων F-16 στην Τουρκία, ανακοινώθηκε και η ''πρόθεση πώλησης'' 20+20 F-35 στην Ελλάδα.

Και σε μία πιθανή μελλοντική ''πολεμική εμπλοκή'' Ελλάδας-Τουρκίας, οι ΗΠΑ θα κρατήσουν αποστάσεις. Και όλα αυτά επειδή οι κυβερνήσεις της Ελλάδας είναι ''δεδομένες'', δουλικά ''υποτακτικές στις ΗΠΑ'', σε αντίθση με την Τουρκία, που διεκδικεί και ''πάει κόντρα'' στις ΗΠΑ, όταν τα συμφέροντά της το επιβάλουν. Γι' αυτό την λαμβάνουν σοβαρά υπόψην, ως ''μη δεδομένη''.

Οι ΗΠΑ έκαναν και τώρα αυτό που ήθελαν. Μαζεύουν κοντά 30 δισ. από Ελλάδα και Τουρκία, συντηρώντας την ''αντιπαράθεση'' των δυο χωρών, γιά πωλήσεις αεροπλάνων και λοιπών οπλικών συστημάτων. Τεράστια οικονομική και διπλωματική επιτυχία.

Μετά έριξαν και μια ''σφαλιάρα'' στον αλαζόνα ''πανηγυρίζοντα'' πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη: Η αν. υπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Ντούλαντ, αμέσως μετά την συμφωνία, πήγε στην Τουρκία και δήλωσε ότι ''θα καλοδεχτούμε την επιστροφή της Τουρκίας στην συμπαραγωγή των F-35'', ενώ η αρχική συμφωνία προέβλεπε να πάρει η Τουρκία 100 F-35, αλλά χάλασε εξαιτίας των S-400 που αγόρασε από την Ρωσία.

Οι ανοησίες που λέγονται και γράφονται περί δήθεν ''όρων'' γιά περιορισμό χρήσης των F-16 από την Τουρκία, δεν αντέχουν σχολιασμού. Ως ιδιοκτήτης, δικαίωμά της να τα χρησιμοποιήσει όπου και όπως θέλει, π.χ. στο Αιγαίο ή αλλού.

Υπάρχει και μιά σημαντική λεπτομέρεια... Η Τουρκία, παράγει (και εξάγει) drones, πολεμικά πλοία (φρεγάτες κ.ά.), τανκς, πυραύλους βαλιστικούς και αντιαεροπορικούς, αυτοκίνητα κλπ, ενώ κατασκευάζει το δικό της ''αόρατο αεροπλάνο''. Και οι βαλιστικοί πύραυλοι της Τουρκίας, φτάνουν ίσαμε... Κεφαλονιά. Η Ελλάδα εισάγει μόνο, ακόμα και... τομάτες.

Η ξεχασμένη Κύπρος
Κι ενώ οι δήθεν λομπίστες μας, έβαζαν ως ''όρο'' να πάρει η Ελλάδα τα F-35 αν δοθούν τα F-16 στην Τουρκία μαζί με τις αναβαθμίσεις των ήδη υπαρχόντων, ουδέποτε τέθηκε ένας βασικός όρος: Πράξεις της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η Μεγαλόνησος αγνοήθηκε από ελληνική κυβέρνηση και ''λομπίστες'' στις ΗΠΑ. Κι επειδή η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία μπορεί να προκαλεί ακόμα και με ''κατάληψη '' της Αμμοχώστου κι άλλων περιοχών στην ''διαχωριστική γραμμή'', με δεδομένη την αδιαφορία της Ελλάδας, που δήθεν, στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής φιλίας, ουσιαστικά αφήνει την Κύπρο στο έλεος και στις ορέξεις της Τουρκίας.

Το ζήτημα είχε ορθά επισημάνει από τον προηγούμενο χρόνο ο πρόεδρος της ''Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα'' (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, αλλά -δυστυχώς- οι δήθεν λομπίστες, κορόϊδευαν τον λαό στην Ελλάδα μέσω ξεπουλημένων ΜΜΕ και ανταποκριτών τους (στις ΗΠΑ).

Και μας το υπενθύμισε πρόσφατα, με ένα δελτίο τύπου, που παραθέτουμε αυτούσιο:

«Betrayal of Cyprus
PSEKA condemns the request by the Biden Administration to give F16 fighter jets to Turkey.

As we approach the 50th Dark Anniversary of the illegal and brutal invasion of Cyprus and its continued occupation, we can only reflect on the criminal actions of Turkey over the past 50 years.

"Not one cent, not one dollar, not one tank, not one airplane until the Turkish troops withdraw from Cyprus." (Senator Joe Biden).

We will not keep silent while watching Erdogan blackmail the U.S. government, once again. We urge the United States Congress to reject the request.

Philip Christopher President, jan. 26, 2014»

''Κ'' - 31 Ιαν. '24

...........

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δεν κάνει ''δημόσιες σχέσεις'' με τα γραπτά του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (και με προτάσεις, άποψη-γνώμη).

 

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .